Макар вчера да писахме, че компанията ще лансира втори електромобил

...
Макар вчера да писахме, че компанията ще лансира втори електромобил
Коментари Харесай

Toyota вярва, че бъдещето не е само на електромобилите

Макар през вчерашния ден да писахме, че компанията ще стартира втори електрически автомобил в Китай за под $30 000, от изявление на Акио Тойода излиза наяве, че японците твърдо устояват своята тактика. Което, казано по различен метод, е препотвърждаване на вярването им, че продажбата единствено на електрически автомобили в бъдеще не е верният ход.

Макар доста от съперниците й към този момент да обвързаха своето бъдеще единствено с електрическа подвижност, шефът на Toyota остава правилен на убеждението си, че е доста по-умно да предлагаш на клиентите си необятна палитра от благоприятни условия за задвижване, които включват електрически автомобили, водородни модели, коли с ДВГ и хибриди, написа Bloomberg.

Говорейки пред дилъри на скорошно събитие в Лас Вегас, Акио Тойода декларира, че навлизането на електрическите автомобили „ ще отнеме повече, в сравнение с медиите желаят да имаме вяра ”, добавяйки, че тактиката на компанията не се е трансформирала: тя ще продължи да предлага „ допустимо най-широката ” палитра от варианти за задвижване.

“Това е тактиката ни и се придържаме към нея. ”

Toyota даде обещание, че ще влага $28 милиарда за въвеждането на 30 електрическия автомобил до 2030 година Макар тази сума да е доста по-малка от главните съперници, един от които е Ford с неговите $50 милиарда до 2026 година, да не приказваме за Volkswagen, Тойода декларира, че компанията му влага в акумулатори и технологии за идващите две десетилетия.

Какво тъкмо споделя Акио Тойода – четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР