Макар SSD дисковете да са все по-популярни, все пак ако

...
Макар SSD дисковете да са все по-популярни, все пак ако
Коментари Харесай

Western Digital Ultrastar DC HC550 – HDD с капацитет до 18TB

Макар SSD дисковете да са все по-популярни, въпреки всичко в случай че желаеме да съхраняваме по-големи количества данни се постанова да заложим на HDD модели. Едно от най-новите попълнения в тази тенденция е Western Digital Ultrastar DC HC550, при който потенциалът е повишен до 18TB.

Моделът употребява няколко технологии за постигането на висок потенциал и продуктивност. Една от тях е внедряването на първото четящо рамо с три направления на придвижване, което разрешава още по-прецизно позициониране на главите. По този метод се усъвършенства точността при търсене, както и бързината на разкриване на съответната зона.

Друга иновация е вграждането на 9 плочи в 3,5-инчовия формат. Всяка от тях има компактност на предпазване от 1022 гигабита на квадратен инч. Това е допустимо и посредством намаляването на дебелината на някои от съставените елементи - горният похлупак, рамената, печатната платка (с цели 42%) и други Подобреният мотор на шпиндела и лагерите разрешават понижаване на потребяваната при работа сила.

Не по-малко значими са употребяваната технология за енергийно подпомаган магнитен запис (EAMR), която работи в комбиниране с познатата HelioSeal - запълването на вътрешността на диска с хелий вместо въздух, за по-ниско противодействие при въртене.

Western Digital Ultrastar DC HC550 идва с рейтинг за надеждност от 2,5 милиона часа приблизително време сред отводите. За подсигуряване на данните е планувана опция за самокриптиране.

Дискът се предлага с 5-годишна гаранция с интерфейси 12 Gb SAS и 6Gb SATA, като цената за 18TB е малко над 1000 лева

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР