Макар преводите с Google Translate да не са винаги перфектни,

...
Макар преводите с Google Translate да не са винаги перфектни,
Коментари Харесай

4 полезни трика в Google Translate

Макар преводите с Гугъл Translate да не са постоянно съвършени, услугата е много потребна, изключително в случай че сме в непозната страна, където не приказваме езика. А в случай че желаете да се възползвате изцяло от функционалностите ѝ, пробвайте и тези няколко трика, предложени от CNET.

1. Запазване на обичани думи и изречения

Ако желаете избрани думи постоянно да са ви на разположение, натиснете бутона-звезда, откакто сте ги въвели. Те ще се запаметят в лист, който е наличен с един бутон в дъното на екрана.


2. Офлайн преводи

Гугъл Translate разполага с функционалност за офлайн превод, като новата версия на приложението употребява и технологията NMT (Neural Machine Translation). За да можем да използваме приложението офлайн, първо би трябвало авансово да изтеглим пакетите на езиците, които желаеме. Това става непосредствено от самото приложение, като се отвори описът с налични езици за превод и се натисне бутонът със стрелка надолу до съответния език.

3. Маркиране на текст за превод

С изтеглянето на езиците може да се употребява и добавената действителност на приложението. Чрез бутона с фотоапарат се отваря камерата, която разпознава текстовете на табели или документи пред обектива и ги превежда в действително време. Чрез плъзване на пръст върху екрана и върху определен текст, той може да се маркира. След това се натиска синята стрелка до маркирания текст и той се трансферира в главния екран на приложението, подготвен и преведен.

4. Режим за диалози

Гугъл Translate оказва помощ и за воденето на диалог с различен човек на разнообразни езици. За задачата се натиска микрофонът в началния екран на приложението, по-късно - аления бутон с микрофон. Това задейства режима, който слуша за два езика по едно и също време и превежда с текст върху екрана на телефона.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР