Макар нелегалният миграционен натиск в ЕС да е намалял с

...
Макар нелегалният миграционен натиск в ЕС да е намалял с
Коментари Харесай

Европейският съвет иска повече усилия за нелегалния трафик на мигранти и в борбата с дезинформацията

Макар незаконният миграционен напън в Европейски Съюз да е намалял с 95% по отношение на равнището от октомври, 2015 година, към момента някои вътрешни и външни процеси заслужават внимание. Такъв развой продължава да са мрежите за трафик на хората. Затова Европейският съвет желае в границите на Европол да бъде основан Европейски център за трафик на мигранти.
Като съществена задача на този център Европейският съвет желае да се наблюдават онлайн връзките на такива мрежи за трафик на мигранти. До края на декември Съветът би трябвало да създаде изчерпателен набор от ограничения в тази тенденция.
Освен това, Съветът упорства да се направи повече във връзка с контрола на връщане на хора, на които е отхвърлен бежански статут. Трябват спомагателни старания за осъществяването на мигрантското съглашение сред Европейски Съюз и Турция, заключват водачите на Европейски Съюз.
Относно вътрешната сигурност, акценти са битката с дезинформацията, отбраната от химически, биологични и нуклеарни оръжия. Специално за дезинформацията до декември би трябвало да има подготвен екшън проект за съгласуван отговор на Европейски Съюз. Друг акцент е битката с тероризма във виртуалното пространство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР