Макар към днешна дата дизеловите двигатели да са низвергнати, то

...
Макар към днешна дата дизеловите двигатели да са низвергнати, то
Коментари Харесай

Как да удължим живота на дизелов автомобил

Макар към днешна дата дизеловите мотори да са низвергнати, то мнозина водачи по света и у нас добре знаят, че актуалните дизелови мотори са синоним на успеваемост, устойчивост и изгодност. Въпреки това и при тях пораждат проблеми, свързани главно с качеството на горивото и износването на инжекционните системи. Сега ще разгледаме характерностите на актуалните дизелови горивни системи, проблемите, с които се сблъскват, и методите за решаването им, в това число потреблението на горивни добавки.

Характеристики на актуалните дизелови горивни системи

Съвременните дизелови горивни системи са високотехнологични механизми, които употребяват високо налягане за впръскване на гориво, осигурявайки неговото дейно изгаряне и оптимална мощ на мотора. Те включват детайли като инжектори, помпи за високо налягане, горивни филтри и системи за ръководство. Всички тези съставни елементи би трябвало да работят в съвършена естетика, с цел да обезпечат оптималната продуктивност и изгодност.

Такива системи обаче са чувствителни към качеството на горивото и изискванията на работа. А въвеждането на строги екологични разпореждания докара до доста понижаване на наличието на сяра в дизеловото гориво, което от своя страна понижи естествените му смазочни свойства. Това може да докара до нараснало изхабяване и щета на съставни елементи на горивната система като инжектори и горивни помпи.

В допълнение, актуалните дизелови мотори употребяват комплицирани системи за следваща обработка на отработените газове, които изискват несъмнено равнище на непорочност и качество на горивото, с цел да действат вярно.

Проблеми, свързани с качеството на горивото

Един от главните проблеми, пред които са изправени притежателите на съвременни дизелови коли у нас, е ниското качество на горивото. Примеси, вода, ниско наличие на сяра и липса на смазваща дарба могат да доведат до редица проблеми, като:

Запушване на дюзи - при потребление на некачествено гориво върху дюзите се образуват сажди и отлагания, които могат да влошат работата им и да доведат до погрешно впръскане на горивото.

Корозия на горивната система - водата и нападателните съставни елементи в горивото могат да причинят разяждане на металните елементи на горивната система, което води до преждевременното им изхабяване.

Повишено изхабяване - намаляването на смазочните свойства на горивото, изключително при потребление на дизелови смеси с ниско наличие на сяра, форсира износването на помпите и инжекторите.

Ниска запалимост на горивото - недостатъчното цетаново число на горивото може да аргументи усложнения при пускане на мотора, изключително през студения сезон, а също по този начин да усили равнището на детонационните удари.

Методи за попречване и решение на проблеми

За попречване и решение на проблеми, свързани с качеството на горивото и работата на дизеловите горивни системи, се предлага потреблението на специфични горивни добавки.

Това са многофункционални сътрудници, които усъвършенстват характерностите на дизеловото гориво и защищават горивната система. Подходящи са за всички типове дизелови мотори, в това число мотори с турбокомпресор и системи Common Rail, както и мотори, работещи с гориво с ниско наличие на сяра. Използването на такава добавка ще удължи живота на вашия дизелов автомобил и ще направи работата му по-гладка и по-икономична, написа automedia.

А каква добавка да изберете? Принципно всички добавки на огромни производители са положителни. Избирайте добавки от потвърдени производители и ги купувайте от магазини, на които имате доверие, че не продават " ментета ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР