Макар и вече на почти 35 години, Дани Алвес продължава

...
Макар и вече на почти 35 години, Дани Алвес продължава
Коментари Харесай

Отива ли му тази роля? Дани Алвес стана и вратар на ПСЖ

Макар и към този момент на съвсем 35 години, Дани Алвес продължава да е един от най-хубавите крайни бранители в света. Рядко обаче играчите на неговата позиция играят до дълбока "футболна напреднала възраст " поради интензитета, който изисква тя.

Това обаче не може да се каже за вратарите, които нерядко трансферират и 40-годишния си празник, до момента в който още се подвизават на терена. За такова занятие може да намерения и Алвес, в случай че желае да остане още по-дълго деен футболист, тъй като очевидно му се удава.

Алвес влезе в амплоато на пазач в формален мач по време на триумфа на своя Пари Сен Жермен над Сошо в 1/8-финалния мач за Купата на Франция. Вратарят на парижани Кевин Трап беше изпъден в самия завършек на конфликта, а наставникът Унай Емери към този момент беше направил трите си смени.

И това наложи полеви футболист да застане под рамката. Без планиране точно бразилският десен бранител се озова там и сподели, че умее да управлява защитата от тази позиция. И без неговите намеси обаче ПСЖ си се класира безпроблемно за идната фаза след триумф с 4:1.

За последно на полеви състезател на парижани му се наложи да застава на вратата в формален мач през 2013 година Тогава Мамаду Сако довърши дуела в непривичната роля в мач от Лига 1 против Лориен след изгонването на вратаря Ронан ле Кром.

Des gardiens très spéciaux
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР