Макар и с малка разлика за последното денонощие броят на

...
Макар и с малка разлика за последното денонощие броят на
Коментари Харесай

Още две жертви взе COVID-19 в Русенско

Макар и с дребна разлика за последното денонощие броят на оздравелите е по-голям от този на новозаразените с COVID-19 в област Русе. По данни на Регионалната здравна ревизия за миналото денонощие в региона са регистрирани 24 случая на коронавирусна зараза, а оздравелите са 26.

Половината от новите случаи са в община Русе. От останалите 12 случая по 3 има в Бяла и Ветово, по 2 в Борово и Сливо поле, както и по един в Иваново и Ценово. Без болни от коронавирусна зараза за последните 24 часа са обитаемоте места от община Две могили. Въпреки това по-малкият брой инфектирани с ковид както в страната, по този начин и в региона най-вероятно се дължи и на по-малко направените PCR проби през съботния ден, защото по-голяма част от лабораториите не работят.

От началото на пандемията диагностицираните с ковид в региона доближиха 6792 души, до момента в който излекуваните станаха 4854. Активните случаи са 1613. По последни данни все още общо 387 души се намират на лекуване в лечебните заведения от района, като 43 от тях са в реанимация.

Вчера са умряли и още един мъж и една жена с позитивен PCR тест за ковид. Ръководството и екипът на Областната администрация изричат съболезнования на роднините и околните на покойниците. Смъртните случаи на хора с позитивен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до в този момент станаха 325, от които 192 мъже и 133 дами на възраст сред 27 и 98 години.

Позовавайки се на данните от Единния информативен портал излиза наяве, че за денонощието област Русе е на 13-то място по заболеваемост в страната. С минимум нови случаи за миналите 24 часа е област Силистра – единствено 1 случай.



Припомняме, че управлението на Областна администрация Русе е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района. От Областния действен щаб молят за съблюдаване на всички въведени противоепидемични ограничения.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР