Макар и не с ракета в ръка, легендарният Роджър Федерер

...
Макар и не с ракета в ръка, легендарният Роджър Федерер
Коментари Харесай

Кралско посрещане: Федерер се завърна на Уимбълдън под бурните овации на публиката

Макар и не с ракета в ръка, именитият Роджър Федерер се завърна на Уимбълдън. По-рано през днешния ден осемкратният първенец в турнира взе присъединяване в специфична гала, на която бе почетена неговата повече от забележителна кариера. 

Швейцарецът беше почетен с бурни аплодисменти, когато се появи в трибуните преди първия дуел от днешната стратегия на Централния корт. Маестрото още веднъж показва класа и облечен в грациозен бежов костюм, зае място в кралската ложа сред брачната половинка си Мирка и принцесата на Уелс Кейт Мидълтън. На късата гала участваха и родителите на 20-кратния притежател на трофеи от Големия шлем - Линет и Роберт Федерер.

През кариерата си Федерер печели 105 от своите общо 119 изиграни мача на " свещената трева ", като продължава да бъде рекордьор по титли на Уимбълдън и също по този начин си поделя с Бьорн Борг върха за максимален брой следващи трофеи в шампионата (5). Последният конфликт с присъединяване на именития швейцарец се състоя през 2021-ва година, когато Маестрото отстъпи на Хуберт Хуркач.

A legend returns.

The Centre Court crowd rises for eight-time champion
— Wimbledon (@Wimbledon)
 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР