Макар и на 34-годишна възраст, един от емблематичните играчи в

...
Макар и на 34-годишна възраст, един от емблематичните играчи в
Коментари Харесай

Щом мога да ходя, мога да играя за страната си!

Макар и на 34-годишна възраст, един от емблематичните играчи в новата история на гръцкия баскетбол продължава да дава всичко от себе си за родната страна. Янис Бурусис пропътува близо 7200 километра от Китай, където играе, с цел да помогне на Гърция в международните квалификации, като регистрира, че просто няма по какъв начин да съжалява за сходно решение.

“Докато краката ми ме държат, ще играя за Гърция. Чувството е необикновено всякога. Нямам аргументи, с цел да не играя. Това е моят втори дом”, споделя Бурусис, който сега играе за Жейжанг Лайънс в китайското състезание, а в Европа е минал през едни от най-големите клубове на континента - Барселона, Олимпиакос, Реал (Мадрид), Баскония и Панатинайкос.

“Този тим е оказал помощ извънредно доста на кариерата ми, още от младежките ми години. На 22 години завоювах ЕвроБаскет през 2005 година. Дължа всичко на Гърция и желая да се отплатя. Поне доколкото е възможно”, разпалено споделя Янис.

Макар и към този момент на възраст, той бе в основата на успеха на Гърция против Естония с 87:75. Ветеранът бе водач във всички съществени статистически категории и приключи с 21 точки, 8 битки, 6 асистенции, 4 отнети топки и 1 чадър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР