Макар и изправена пред постоянната заплаха от война, най-бързорастящата валута

...
Макар и изправена пред постоянната заплаха от война, най-бързорастящата валута
Коментари Харесай

Най-бързорастящата валута в Азия очаква с нетърпение 2018 г.

Макар и изправена пред непрекъснатата опасност от война, най-бързорастящата валута в Азиия - южнокорейският вон няма самообладание да взе участие в търговията през новата 2018 година

Валутата евентуално ще продължи да пораства, преодолявайки всевъзможни недостатъци, откакто заплахата от боен конфликт на Корейския полуостров понижа, с помощта на предлагането на управляващите в Пхенян за договаряния с сътрудниците им в Сеул.

Вонът ще бъде подсилен от възходящото търсене на южнокорейски софтуерен експорт, ускоряването на икономическия напредък и увеличението на възможностите за по-нататъшно политическо стягане, сподели Кристофър Уонг, старши валутен пълководец в Malayan Banking в Сингапур.

" Рискът от Северна Корея в този момент би трябвало да се преглежда като неутрална променлива, като се има поради, че беше регистриран като фактор, който отслабваше вона в предишното. Инвеститорите за момента могат да оставят настрани риска от Северна Корея и да се съсредоточат върху трендовете при $ и еврото ", твърди Ким Юми, пазарен пълководец в Kiwoom Securities в Сеул.

Валутната двойка долар-вон се чака да пробие под главната месечна крива, която стартира при започване на международната финансова рецесия в края на 2007 година

Във вторник вонът се изкачи до най-високата си стойност от октомври 2014 година, отхвърли предизвестията, че ралито може да бъде пресилено. Той се намали с половин % в сряда до 1,066.35 за $ поради опасенията, че държавното управление може да се намеси.

Предложението на мир на Пхенян не доближи Съединени американски щати и по тази причина вложителите, залагащи на напредък на вона, би трябвало да свикнат със засилена замяна на реплики сред двете страни през новата година. Ким Чен-ун заплаши Вашингтон, че може да употребява нуклеарна бомба, в случай че е належащо, а президентът Тръмп бързо му отговори, че има " доста по-голям и по-мощен " нуклеарен бутон.

Южнокорейската валута набъбна с съвсем 13% през 2017 година, най-хубавото й годишно достижение от 2004 година Печалбите са още по-впечатляващи, когато се вземат поради постоянните севернокорейски провокации през годината, в това число проби на балистични ракети, както и бойните поръчки на Тръмп. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР