Макар и да знаем, че е важно да приемаме витамини

...
Макар и да знаем, че е важно да приемаме витамини
Коментари Харесай

Знаците, че е време да презаредим организма

Макар и да знаем, че е значимо да одобряваме витамини и минерали, от време на време методът ни на живот и хранене, може да е причина за недостиг на тези хранителни детайли.

Но човешкото тяло е основано по този начин, че постоянно да подскаже по един или различен метод в случай че има дефицит. 8 знака, че е време да презаредите организма си с витамини и минерали, показват от az-jenata.bg.

Косопад

Какво е положението на косата ви? Ако забелязвате, че тя се накъсва по-лесно, изтъняла е, може би страдате от косопад, обърнете внимание на метода си на хранене. Има възможност организмът ви да изпитва недостиг на витамин В7 (биотин). Консумирайки повече банани, сурови бадеми и картофи, може да намалите риска от недостиг на този значим витамин.

Мускулни конвулсии

Мускулни схващания, крампи по време на спорт или до момента в който си почивате... Тялото ви подсказва, че може би се нуждаете от повече калций, магнезий и калий. Ако спортувате интензивно е доста значимо да приемате постоянно тези 3 минерала, защото с потенето губим огромна част от електролитите.

Обриви по лицето

Кожата е един от първите органи, които ни подсказват, че в организма ни има дефицит на хранителни детайли. Ако върху вашата са се появили пъпчици, обриви, може би се нуждаете от витамин В7.

Нашето тяло съхранява доста мастноразтворими витамини като А, Е, К, D, само че витамините от групата В би трябвало непрестанно да се възвръщат.

Освен питателните добавки, може да увеличите количеството на приема на биотин, като добавите към дневното си меню гъби, картофи, сирене, варени яйца, спанак и карфиол.

Изтръпване в крайниците

Изтръпването на крайниците не е за подценяване. Зад него може да се крие по-сериозен здравословен проблем, или да се нуждаете от повече витамини В6, В12 и В9 (фолиева киселина).

Тези витамини вземат участие в процеса на синтез на здрави кръвни кафези, които са нужни за превозване на кислорода до органите. Хапвайте повече фасул, цитрусови плодове, морски блага, птиче месо.

Акне в региона на бедрата и ръцете

Появата на акне в тези елементи на тялото може да е породена от редица фактори. Единият от тях е неналичието на витамини А, D и мастни киселини.

Опитайте се да намалите до най-малко количеството употребявани трансмазнини. Тези мазнини се съдържат в съвсем всички пакетирани храни. Добавете към менюто си по-мазна риба, сурови ядки, моркови, тиква, домати, сладки картофи, червен пипер.

Пожълтяване на склерата на окото (бялата част)

Ако не се касае за сериозен здравословен проблем, лекото пожълтяване на очната склера, може да се дължи на неналичието на недостиг навитамин В12.

За да си набавите този по този начин значим витамин, обогатете менюто си с мляко, телешки и пилешки черен дроб, риба звук, сьомга, овнешко месо.

Проблеми с венците

Не бива да подценявате недостига на витамини и минерали, защото той може да засегне и здравето на венците.

Така да вземем за пример дефицитът на витамин D може да се окаже една от аргументите за появяването на пародонтит. Обогатете менюто си с храни съдържащи калций, фосфор и витамин D, като млечни артикули, кафяв ориз, домати, фасул, риба, цитрусови плодове и грозде.

Цепване на ъгълчетата на устните

Ако ъгълчетата на устните ви постоянно са разранени, цепнати, то най-вероятно страдате от недостиг на витамини В3, В2 и В12, желязо и цинк. За да намалите това неразположение, набавяйки си значимите хранителни детайли, консумирайте повече птиче месо, риба, яйца, фасул и ядки.

Много е значимо да си осигурите и задоволително витамин С, защото той оказва помощ за битка с инфекциите и усъвършенства метаболизма на желязото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР