Макар и да сме едва в самото му начало, турнирът

...
Макар и да сме едва в самото му начало, турнирът
Коментари Харесай

Първи сериозен тест: Надал излиза срещу световния номер 11 в Барселона

Макар и да сме едвам в самото му начало, шампионатът в Барселона донесе мощни страсти на феновете на тениса. Още във втория кръг най-високо поставеният в схемата тенисист, Андрей Рубльов, отпадна от конкуренцията, като това е четвърта поредна загуба за руснака. Основният акцент на вчерашния тенис ден обаче беше завръщането на Краля на клея, Рафаел Надал, който в своя първи мач от януари насам, сподели, че възрастта е единствено число, с разгромна победа над Флавио Коболи с 6:2, 6:3.

Днес център на вниманието още веднъж ще е Матадора, като той ще има пред себе си още по-трудно затруднение в лицето на Алекс де Минор, който реализира сериозен прогрес през последните месеци и е неизменима част от топ 15. Двамата са се срещали общи 4 пъти, като испанецът води с 3 на 1 победи. Въпреки позитивния баланс, с който Надал разполага над международния номер 11, конфликтът се обрисува да е повече от забавен от позиция на моментната форма на Де Минор, чиято страхотна форма неотдавна му разреши неотдавна да влезе за малко и в международния топ 10. Срещата ще се организира не преди 17:00 часа българско време, а Pista Rafa Nadal ще посрещне едноименния си воин и австралийската звезда.

Срещата сред Надал и Де Минор няма да е единственият забавен мач за деня, тъй като в игра още ще забележим и първенеца на Монте Карло - Стефанос Циципас, както и Каспър Рууд, който беше негов подгласник в Княжеството.

Pista Rafa Nadal (не преди 12:00)

1. Алехандро Давидович Фокина - Томаш Махач 

2. Александър Мюлер - Каспър Рууд

3. Алекс де Минор - Рафаел Надал (не преди 17:00)

4. Себастиан Офнер - Стефанос Циципас 

Pista Andres Gimeno (не преди 12:00)

1. Андреа Вавасори - Роберто Баутиста-Агут 

2. Джордан Томпсън - Джайме Мунар 

3. Лоренцо Музети - Роберто Карбайес Баена 

4. Даниел Алтмайер - Артур Фис 

Pista 2 (не преди 12:00)

1. Марко Трунджелити - Николас Джари 

2. Душан Лайович - Уго Юмбер 

3. Фабиан Марожан - Люка ван Аше

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР