Макар и да не крие публичната си битка с Ню

...
Макар и да не крие публичната си битка с Ню
Коментари Харесай

Airbnb загуби битката срещу Ню Йорк за повече информация за клиентите си

Макар и да не крие обществената си борба с Ню Йорк, Airbnb се стреми да понижи въздействието ѝ върху бизнеса си

Още по тематиката
Европейска комисия настоя Airbnb да съблюдава разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите
16 юли 2018
Къща за паркиране

Всичко, което би трябвало да знаете, преди да купите или наемете кемпер
6 юли 2018
Пет разновидността за дълъг уикенд из Европа

С възхода на нискотарифните самолетни компании и Airbnb nътуването и спането е по-евтино от всеки път
22 юни 2018 Airbnb загуби значима борба с градската администрация на Ню Йорк, откакто Комисията по жилищно строителство реши, че компанията би трябвало да дава информация за домакините, употребяващи услугата на платформата. Очаква се решението да бъде последвано от приемането на разпоредба от градския съвет поради ширoко публикуваните противозаконни действия, свързани с потреблението на платформата за споделено настаняване от оператори на противозаконни хотели.

Крис Лехан, който дава отговор за международната политика на Airbnb, разяснява, че регулацията е " нападателно навлизане в персоналното пространство на домакините ", и остави отворена опцията компанията да съди града, с цел да промени обстановката в своя изгода, написа Financial Times.

Промените за Airbnb

Airbnb ще би трябвало да съобщи адресите, които дава чартърен на своя уебсайт, на градската администрация в Ню Йорк, имената на притежателите и информация за това каква част от всеки парцел се дава чартърен и дали е главно жилище. Наемите за по-малко от 30 дни няма да се позволяват в множеството жилищни здания, в случай че притежателят не живее в тях.

Според отчет, направен по-рано тази година, отчасти финансиран от хотелиерската промишленост, към две трети от приходите на Airbnb в Ню Йорк идват от наеми, които нарушават това предписание. Airbnb оспори тези изказвания и съобщи, че ограниченията ще навредят на частни лица, които се стремят да завоюват спомагателни средства. От компанията считат, че градският съвет се е повлиял в решението си след лобизма от страна на хотелиерската промишленост. Макар и да не дава огромна публичност на обществената си борба с Ню Йорк, Airbnb се стреми да понижи въздействието ѝ върху бизнеса си.

Това е лек удар за компанията

Подобно ограничаване, което към този момент е въведено, се чака да понижи продажбите на Airbnb с 50% в Сан Франциско. Лехан обаче споделя, че по-тежките регулации нормално водят единствено до лек кратковременен удар върху бизнеса в други градове и най-вероятно по този начин ще бъде и с Ню Йорк. Градът е един от петте най-големи пазара на Airbnb в света и най-големият в Съединени американски щати. Компанията заяви, че петте пазара общо съставляват единствено 3.4% от предлагането ѝ, което понижава смисъла на всеки обособен град за бизнеса на платформата.

Натиск и от Брюксел

Преди няколко дни Брюксел изиска платформата за краткосрочно отдаване на жилища чартърен да обезпечи бистрота при представянето на цените. Засега цените, както и елементи от общите условия не съблюдават разпоредбите на Европейски Съюз за нелоялните търговски дейности, настояват от Европейската комисия.

Компанията разполага със период до края на август, с цел да показа предложенията си, след което Брюксел ще ги оцени. Ако те не бъдат избрани като приемливи, против компанията може да бъдат подхванати дейности за налагане на спазването на законодателството.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР