Макар и да е на бараж за Евро 2020 срещу

...
Макар и да е на бараж за Евро 2020 срещу
Коментари Харесай

Словакия иска Върба за национален селекционер

Макар и да е на бараж за Евро 2020 против Северна Ирландия, футболният съюз на Словакия има намерение да смени селекциионера. А претендент номер 1 за правоприемник на Павел Хапал е треньорът на Лудогорец Павел Върба, написа изданието Sport.sme.sk. Президентът на федерацията Ян Ковачик е изготвил лист с шест имена, като напълно скоро би трябвало да разгласи новия ментор, защото плейофът със северноирландците е на 12 ноември.

Силният човек в словашкия футбол е доста неудовлетворен от бледото показване на националния отбор. В полуфиналния плейоф Словакия би с дузпи Ейре, а по-късно загуби от Шотландия (0:1) и Израел (2:3) в шампионата за Лигата на нациите. И с цел да не изпусне златния късмет за класиране на еврофиналите, Ковачик е решил да смени селекционера и да не подхваща опасности.

" Върба е обичаен какдидат за поста. Преди 8 години той беше първият избор за селекционер, само че управлението на Виктория (Пилзен) не го пусна. Сега 56-годишният Върба е отпред на Лудогорец и завоюва купата на България още в първия си сезон. Има първи места с Жилина в Словакия и три с Виктория (Пилзен) в Чехия. Въпреки че е чех, той познава доста добре словашкия футбол. Освен че води Жилина, през 2006 и 2007 година бе асистент на Ян Коциян в националния отбор. Бил е отпред на Чехия, като класира тима на Евро 2016. Той е умел, сполучлив и почитан ", написа Sport.sme.sk.

Останалите пет разновидността са Щефан Таркович, Адриан Гуля, Мартин Шевела, Ян Козак-младши и Владимир Вайс-старши.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР