Макар да са предимно на печалба, военните заводи у нас

...
Макар да са предимно на печалба, военните заводи у нас
Коментари Харесай

Военните заводи със спад на печалбата

Макар да са най-вече на облага, военните фабрики у нас означават мощен спад на финансовите си резултати за деветте месеца на тази година, сравено със същия интервал на предходната година, демонстрират финансовите им доклади.

“Авионамс ” да вземем за пример регистрира облага от 332 хиляди лева за деветмесечието на годината, която обаче по отношение на предходната година е спаднала 3 пъти, като тогава е била 1,089 млн. лева Дружеството обаче е понижило отговорностите си с с над 1 млн. лева и му остават 10,8 млн., главно по търговски заем към ДКК.

Значително по-голяма облага имат Вазовски машиностроителни фабрики - 5,1 млн. лева, която обаче също е спаднала в пъти по отношение на година обратно, когато е била 18 млн. лева Това се изяснява с пандемията, само че макар нея ВМЗ не престават да извършват уговорките към клиентите си, се показва в отчета на сдружението. То си слага за цел и въвеждането на нови технологии и оптимизация на индустриалния развой, с цел да понижи себестойността на продукцията.

Печалбата на “Кинтекс ” е още по-голяма - 11 млн. лева, като спадът е с към 7 млн. по отношение на година обратно.

“Еко антрацит ” обаче регистрира загуба за деветмесечието в размер на 9,6 млн. лева Според отчета на сдружението тя се дължи на действия, осъществени със средства от личния му капитал.

“Екоинженеринг ” също е на загуба, само че единствено със 7 хиляди лева

“Ел Би Булгарикум ” е на облага от 7,3 млн. лева, като тя се резервира в съвсем същия размер по отношение на деветмесечието на предходната година. Почти целият размер на приходите на предприятието са от продажби.

Национална компания “Индустриални зони ” е на загуба от 2,18 млн. лева Приходите на компанията спадат поради понижените продажби на парцели, до момента в който разноските се подвигат в резултат на нарастването на личния състав, нови дълготрайни активи и по-високи разноски за материали.

565 хиляди лева пък е загубата на “София Тех парк ”.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР