Макар да признава, че 2022 г. е била по-трудна, отколкото

...
Макар да признава, че 2022 г. е била по-трудна, отколкото
Коментари Харесай

Meta продължава да инвестира в метавселената въпреки огромните загуби

Макар да признава, че 2022 година е била " по-трудна, в сравнение с чакахме " във връзка с метавселената, Meta остава ангажирана с технологията. Това разгласи в обява в блога на компанията основният механически шеф на Reality Labs Андрю Босуърт. За тази цел през 2023 година софтуерният колос възнамерява да задели 20% от общите си разноски точно за Reality Labs, като половината от тях ще бъдат ориентирани непосредствено към начинания за добавена действителност (AR) - почти същата сума като предходната година.

Meta беше подложена на критика тази година за това, че е насочила милиарди към планове за развиване на метапространството, а звеното ѝ Reality Labs записва загуба от 9,4 милиарда $ са през първите три тримесечия на 2022 година " Икономическите провокации в целия свят, съчетани с натиска върху главната активност на Meta, сътвориха съвършена стихия от песимизъм във връзка с вложенията, които вършим ", признава Босуърт, само че прибавя, че все пак превръщане на курса в този миг може да докара до " пагубни последствия ".

По думите му предвид на това, че дневните дейни консуматори на Фейсбук са достигнали рекордно високи стойности, 20-процентната инвестиция в Reality Labs " има смисъл за компания, която се стреми да остане в челните редици на AR технологиите “.

Въпреки че Reality Labs губи пари, разноските са разрешили на Meta да създаде " основополагащи елементи от технологията " за бъдещето, излиза наяве още от казаното от Босуърт. По-конкретно - компанията показа хедсета за смесена действителност с опция за следене на очите и лицето Quest Pro.

Все отново вложителите ще би трябвало да останат търпеливи към компанията, защото нейната визия за потапящи AR очила е на години разстояние. " Нашето виждане за същински AR очила ще изисква години наред прогрес, с цел да бъдат те по-тънки, по-леки, по-бързи и по-мощни, като в същото време употребяват доста по-малко сила от батерията и генерират доста по-малко топлота ", подчертава Босуърт.

В по-краткосрочен проект Reality Labs работи по усъвършенстването на основата на своята система за аватари, като се чака повече вести по тази тематика да има през 2023 година Звеното също по този начин ще влага старания в AR приложението Horizon Worlds и ще разкрие " наследника на Meta Quest 2 " по някое време през идната година.

Не би трябвало да забравяме обаче, че един от пионерите в региона на виртуалната действителност Джон Кармак неотдавна напусна Meta, като в същото време разкритикува неналичието на успеваемост на компанията. Напълно в благозвучие с него, Босуърт позволява директни съперници като Apple и HTC да излязат едни гърди напред във връзка с новите AR хедсети в границите на 2023 година

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР