Макар да не може да бие по популярност футбола и

...
Макар да не може да бие по популярност футбола и
Коментари Харесай

Как Мадлен Радуканова прави натовареното си ежедневие по-гъвкаво

Макар да не може да бие по известност футбола и баскетбола, през последните 15 години художествената гимнастика ни е дала повече мотиви за горделивост. А триумфите в другите състезания на девойките от националния тим са ни изправяли на крайници не един и два пъти.

Може би най-запомнящият се бе, когато през 2021 година Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова, Лаура Траатс и Мадлен Радуканова завоюваха първия в историята на българската художествена гимнастика златен орден от Олимпийски игри.

И въпреки диамантените девойки, както ги назовават, да записаха имената си в историята на българската художествена гимнастика със златни букви, предходната година пристигна краят на професионалната им спортна кариера. Но който си мисли, че една олимпийска шампионка просто стои и си почива, е в огромна неточност.

За Мадлен Радуканова всекидневието в този момент е тъкмо толкоз натоварено и изпълнено с задължения, колкото и до момента в който се е състезавала за страната ни. Е, като се изключи непрекъснатите и изтощителни тренировки, несъмнено. А и те изобщо не липсват на 22-годишната гимнастичка.

" Може би единственото, което ми липсва, са надпреварите и страстта от тях. Адреналинът да си в огромна и цялостна зала, която те приветства. "

Спортуването и поддържането на форма обаче остават в всекидневието на Мадлен. Тя се старае непрекъснато да е в придвижване и най-малко три пъти седмично да тренира. Верен сътрудник в тези действия е нейният нов Samsung Galaxy Z Flip4.

Понеже цялостен живот е била в залата за художествена гимнастика, Мадлен не знае какви извършения и тренировки би трябвало да прави във фитнеса. Ето за какво гледа видеа в интернет, които извършва в залата. Със своя  не ѝ се постанова да подпира устройството на тежести, бутилки или какво ли още не, тъй като се възползва от неговия Flex режим. " Просто го слагам в свито състояние, тъй че да виждам цялата подготовка. "

Като всеки състезател, Мадлен е и доста проведена. За нея е неприемливо да няма график и да не знае по какъв начин ще се развие денят. За да не е " страшна каша ", още от предната вечер възнамерява всичко, което би трябвало да свърши на идващия ден.

А Мадлен съвсем няма два поредни дни, които да си наподобяват. Когато графикът е по-лежерен, избира да става към 10-11 сутринта, тъй като признава, че обича да си поспива. След това изпива чаша ароматно кафе и хвърля един взор на обществените мрежи. Но на идващия ден може да ѝ се наложи да стане в пет или шест сутринта.

В момента олимпийската ни шампионка обръща съществено внимание на ученето. Още до момента в който се е състезавала професионално, е записала два профила в НСА - треньорски, по художествена гимнастика, и училищен.

С учебното заведение е обвързвано и едно нейно друго решение. В момента тя обикаля страната като част от самодейността си " Година на благодарността с Мадлен Радуканова ". Идеята е всеки месец да посещава друг град, с цел да се срещне с децата от някое от учебните заведения в него. А задачата е повече от почтена за почитание - да въодушеви и насърчи подрастващите да спортуват и следват фантазиите си.

Повечето хора може и да не знаят, само че Мадлен обича да снима. Любими са ѝ пейзажите. Смята, че се оправя сносно, само че до момента е имала проблем, когато изиска някой да снима нея, тъй като постоянно е имала някакви забележки.

Е, към този момент не, тъй като със своя Galaxy Z Flip4 сама ръководи целия развой. С още по-голяма лекост и наслаждение си прави и селфита. " Това е най-готиното, че когато снимаш със затворен телефон, в действителност се снимаш с главната камера. "

Мадлен е съумяла да изненада всичките си другари с избора си на цвят на телефона, тъй като обичаният ѝ е лилавият. Но сега тя държи в ръцете си Galaxy Z Flip4 в цвят розово златно и е доста щастлива от избора си, тъй като още по-лесно го съчетава с облеклата си.

Как дизайнът на Gal a xy Z Flip4 улеснява всекидневието ви?

Galaxy Z Flip4 е много стилен. Страшно доста ми оказва помощ да се ориентирам, тъй като постоянно съм напред-назад в София и употребявам непрекъснато навигация.

Доста е комфортен, защото известията на най-важните за мен приложения излизат на външния екран и мога да управлявам много неща от там. Понякога, даже когато телефонът е затворен, подвигам от външния екран. Точно през него давам отговор и на известия, което е много комфортно и практично.

Имате ли визия какъв брой страни сте посетили около спортната си кариера?

Честно казано, не съм ги броила, само че сигурно не се събират на пръстите на двете ръце. Може би са над 20, като най-често съм била в Италия и Испания.

А в коя не сте, само че мечтаете да посетите?

Много желая да отида в Америка. Независимо къде. Лас Вегас, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк - всички тези градове са ми фантазия.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР