Макар че все още не си личи особено, новият летен

...
Макар че все още не си личи особено, новият летен
Коментари Харесай

Вкусните фестивали, които не са за пропускане това лято

Макар че към момента не си проличава изключително, новият летен сезон към този момент е на прага.

Старият континент се приготвя за него с изкусителни кулинарни фестивали, представящи съкровищата на европейската кухня.

Euronews показва три вкусни събития на лятото, които не са за изпускане.

2-4 юни Фестивал на гурмето в Будапеща

Търсите кулинарно премеждие?

Не пропускайте Будапещенския гурме фестивал с над 100 изложители, в това число 50 ресторантьори, сладкарници, винарни и производители на бира.

Това известно събитие е отдадено на унгарската гастрономическа сцена, като тази година акцентът е подложен върху " новото потомство ", показано от млади експерти като Янош Мизеи, новаторският основен готвач на ресторант " MÁ ", който предходната година завоюва премията " Млад готвач на годината " на " Мишлен ".

" Тази година ще се съсредоточим върху бъдещето, защото към този момент виждаме ново потомство готвачи, сладкари, баристи и бармани, които макар младостта си показват специалността си на доста високо равнище ", изяснява Ричард Немеш, основен уредник на Gourmet.

Събитието ще се организира в парк Millenáris.

15-18 юни Фестивал на уличната храна в Лион

Как да приказваме за европейска храна, без да споменем Франция?

Пиршеството на уличната храна във Франция занапред стартира и фестивалът Lyon Street Food Festival предлага най-хубавото от него.

Четиридневният празник, който се организира за седми път, чества както френските районни специалитети, по този начин и множеството от международната кухня с над 120 участници – от звездни готвачи до улични занаятчии от всички континенти.

Освен това ще има и музикални осъществявания онлайн и културни семинари като дегустация на вино, готварски класове, " Направи си самичък " и събития за деца.

Събитието ще се организира в някогашните заводи на Fagor-Brandt в квартал Gerland.

18-27 август Копенхаген готви

" Копенхагенско готвене " е един от най-големите фестивали на храната и едно от местата и една от наложителните местоположения за посещаване в Северна Европа.

Всяка година в края на август готвачи, заведения за хранене, локални производители и фенове на храната сплотяват напъните си, с цел да отпразнуват кулинарната сцена в града.

По време на 10-дневния фестивал в целия град се организират над 100 събития - от кулинарни семинари до вечери на дълги маси, дегустации и кухненски шоута.

Пригответе се! Продажбите на билети за събитията стартират от15 юни.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР