Макар че времето с нищо не подсказва, че зимата наближава,

...
Макар че времето с нищо не подсказва, че зимата наближава,
Коментари Харесай

Нова година в чужбина - колко ще ни излезе посрещането на 2024

Макар че времето с нищо не подсказва, че зимата наближава, а до края на годината остават по-малко от два месеца, много българи към този момент са си възнамерявали почивката за коледните и новогодишни празници.

Някои ще си останат по домовете или ще посрещнат новата година на заведение, други ще предпочетат да карат ски из нашите планини, само че не са малко и хората, които избират да си провеждат новогодишна екскурзия в чужбина.

Записванията са почнали още преди няколко месеца, каза за Радио Варна Юлиан Бонев от Варненската асоциация на туроператорите и туристическите организации. Сред най-търсените дестинации са околните до нас страни като Турция, Гърция, Румъния и Сърбия. Интерес от нашите сънародници има и към Тунис и Египет, където цените са малко по-високи.

С към 30% са поскъпнали новогодишните пакети за чужбина, поясни още Бонев.

4-дневна екскурзия с рейс до Истанбул ще ни коства приблизително около 600-700 лв.. Със аероплан може да стигне и до 1000 лв.. Пакетите за Тунис и Египет доближават цени от около 1300 лв..

И до момента в който за Нова година българите търсят най-вече прилежащи страни, то за Коледа интерес съставляват дестинации като Прага и Виена и местата, в които се провеждат огромни коледни базари. Цените на пакетите варират между 700 и 1000 лева в взаимозависимост от продължителността на престоя и категорията на хотелите. 

Огромен е ползата и към българските зимни курорти, разясни туроператорът Станислав Стоянов. Освен за нашите сънародници, курорти като Банско притеглят и туристи от целия свят. Според Стоянов, през зимата България е по-конкуретноспособна от пазари като Турция и Гърция. В последните години се вижда доста мощен интерес и към Албания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР