Макар че вече е сравнително известно, че Бритни Спиърс започва

...
Макар че вече е сравнително известно, че Бритни Спиърс започва
Коментари Харесай

Какво не знаете: Бритни Спиърс

Макар че към този момент е относително известно, че Бритни Спиърс стартира кариерата си като член на „ The All-New Mickey Mouse Club “ на Disney, шоуто не я изстрелва незабавно към международната популярност. Спиърс към момента е на практика незнайна, когато през 1998 година издава първия си сингъл „ …Baby One More Time “. Излишно е да казвамe, че по-късно тази неопределеност не трае дълго.

Спиърс бързо се трансформира в иконата на поп музиката при започване на века и края на предния, като освежи жанра с песни, танци и не толкоз почтена театрална персона.

Ето най-любопитното от живота на звездата, която въодушеви цяло потомство деца.

През 1992 година Джоел Пейли и Марвин Лейрд са заети с прослушването на претенденти за „ Безпощадно! “ – застрашителен мюзикъл за младо момиче, което е готово да убие конкуренцията си за основната роля в учебна режисура. Те към този момент са избрали основната си героиня – бъдещата звезда на Бродуей Лора Бел Бънди – и се тормозят, че ще се окаже невероятно да се откри също толкоз надарена дубльорка. „ И тогава намерихме Бритни Спиърс “, споделя Пейли пред New York Post. Спиърс, тогава 10-годишна, е страхотна, „ цялостна със самочувствие и със страхотна майка “. Тя остава в шоуто за към 8 месеца, до момента в който повторението не стартира да я отегчава. Нейният правоприемник е друга бъдеща звезда: Натали Портман.

Спиърс за пръв път се явява на прослушване за предавето „ The All-New Mickey Mouse Club “ на Disney (най-новата тогава итерация на „ The Mickey Mouse Club “; нещо като нашето „ Като лъвовете “) на 8-годишна възраст, само че продуцентите ѝ споделят, че е прекомерно дребна. Втората ѝ проба е сполучлива и тя се причислява към екип, в който също са Джъстин Тимбърлейк, Кристина Агилера, Райън Гослинг и няколко други начинаещи гении през 1993 година Но когато предаването завършва две години по-късно, Спиърс не се насочва към Холивуд, а вместо това се прибира в Луизиана и се записва в гимназия.

„ Беше ми толкоз скучно “, споделя Спиърс пред Rolling Stone през 2011 година „ Бях разпределител в баскетболния тим. Имах си гадже, ходех на всякакви тържества. Но желаех освен това. Искам да кажа, че беше занимателно, само че по-късно получих звукозаписен контракт и напуснах. “

Преди да стартира солова кариера, Спиърс за малко е фронтдама на момичешка група, наречена Innosense, която е основана от мениджъра на Backstreet Boys и NSYNC Лу Пърлман. Първоначално групата трябваше да бъде американският отговор на Spice Girls, само че Спиърс напуща, преди планът да започва. Innosense откриват няколко концерта на Спиърс през 2000 година

Според президента на Jive Records Бари Уайс първичната концепция на режисьора на музикалния клип Найджъл Дик за „ …Baby One More Time “ е предвиждала Спиърс да слезе от галактически транспортен съд и да стартира да танцува на повърхността на Марс, на което певицата незабавно е наложила несъгласие. Вместо това тя предлага сцена, въодушевена от кино лентата „ Брилянтин “, в която група скучаещи възпитаници танцуват в учебното заведение си. Дик и ръководителите на студиото вземат решение, че тяхната тийнейджърка евентуално има добра визия за това какво би се харесало на другите младежи, тъй че се съгласяват с нея. Спиърс измисля и концепцията да носят учебни униформи – Дик е възнамерявал да ги облече в елементарни тениски и дънки.

Идеята на Дик, както може би към този момент допускате, в последна сметка ще влезе в приложимост за клипа на „ Oops!…I Did It Again “.

Спиърс не е непозната на екрана. Освен гостуванията ѝ в „ Клуб „ Веселие “ “, „ Сабрина, младата магьосница “, „ Непорочната Джейн “, „ Уил и Грейс “ и други, тя взе участие в сантименталната комедия „ Кръстопътища “ от 2002 година (по сюжет на Шонда Раймс). Малко след излизането на кино лентата взе участие и в конкуренцията за основна роля във кино лентата „ Тетрадката “ от 2004 година със остарелия си познайник Райън Гослинг. „ Всъщност тя се оправи чудесно “, споделя Гослинг за прослушването ѝ. Ролята на Али Хамилтън в последна сметка е поверена на Рейчъл МакАдамс, която впечатлява режисьора Ник Касаветис с напористостта и прочувствения си диапазон.

По думите на самата Спиърс слуховете за романса ѝ с бъдещия крал на Англия се разминават с истината и двойката по този начин и не се среща. По време на изявление за „ Шоуто на Франк Скинър “ през 2002 година Спиърс признава, че механически принц Уилям е отговорен, че са нямали връзка. „ Разменяхме си имейли за малко и той трябваше да пристигна да ме види “, споделя тя, „ само че не се получи, тъй че това беше всичко “. Когато Скинър показва отвращение, че Уилям ѝ е вързал тенекиена кутия по този начин, Спиърс го оправдава: „ Той е ангажиран човек. “

Като една от най-големите поп звезди на 21-ви век, Спиърс събира тълпи с съвсем всяка своя стъпка. За да си обезпечи малко анонимност, тя не всеки път резервира хотелски стаи под личното си име. Спиърс разкрива пред Джеймс Кордън в сегмента от предаването му „ Carpool Karaoke “, че в предишното е била Алота Уормхарт, Анита Дик и Чeстити Монтгомъри. Биографът Стив Денис твърди, че тя е употребила също по този начин имената Даяна Принс (намек към принцеса Даяна) i госпожа Абра Кадабра.

Папараците безмилостно документират персоналния живот на Спиърс по метод, който мнозина считат за неприличен и низък. Бидейки очевидци на битката ѝ през 2007 година Бари Манилоу се въодушевява за албума си от 2011 година „ 15 years “. „ Тя не можеше да има естествен живот без папараците да стопират до колата ѝ, да я преследват и да я побъркват “, споделя Манилоу пред Los Angeles Times. „ Всички гледахме с смут, а аз и моят помощник Инок Андерсън си казахме: „ Това ли се случва в наши дни? “. Така че това ни се стори като нещо, за което да напишем албум. “

В различен клон на развлекателната промишленост сценаристката и режисьорка Шана Фест следи с сходен смут, който я въодушевява да създаде кино лентата „ Кънтри ария “ от 2010 година В него Гуинет Палтроу играе звезда на кънтри музиката, която минава през многочислените клопки на славата.

През 2005 година Спиърс пуска извънредно находчив видеоклип към сингъла си „ Do Somethin' “, в който тя и приятелите ѝ летят през облаците в яркорозов Хамър. Те очевидно са си мислили, че от Louis Vuitton няма да имат нищо срещу тапицерията на Хамъра съмнително да наподобява на дизайна Cherry Blossom на компанията. За страдание обаче основаната в Париж марка съди звукозаписната компания. „ Ние не вършим тапицерии “, декларира неин представител. Делото е уредено без съд, само че Sony BMG би трябвало да заплати повече от 117 000 $, а на Франция е неразрешено да излъчва музикалния клип. Във версията, която сега се излъчва в YouTube, дизайнът не се вижда.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР