Макар че 5G беше голямата новина на конференцията на Qualcomm

...
Макар че 5G беше голямата новина на конференцията на Qualcomm
Коментари Харесай

Snapdragon 636 – новата мобилна платформа на Qualcomm





Макар че 5G беше огромната вест на конференцията на Qualcomm в Хонконг, от компанията направиха още едно любопитно известие, засягащо новата мобилна платформа Snapdragon 636. Очаква се първите доставки на чипа да бъдат направени през ноември 2017 година

Вероятно при започване на идната година на пазара ще се появят и първите устройства с тези чипове. И защото 14 nm процесорът е съчетаем със Snapdragon 660 и 630, OEM производителите, които употребяват по-старите чипове, могат бързо да създадат смяната.

Характеристики на Snapdragon 636

На първо място би трябвало да се спомене централният процесор: Snapdragon 636 употребява Kryo 260 – същия като при Snapdragon 660, само че с по-ниски скорости. 64-ри битовият чип има 8 ядра, които работят с тактова периодичност до 1,8 GHz.

Също по този начин Snapdragon 636 разполага с графичен процесор Adreno 509, който ще предложи до 10% по-добри благоприятни условия за гейминг и браузинг по отношение на предходното потомство чипове.

Освен това на екрана има Assertive Display – алтернатива, която усъвършенства видимостта при „ всякакво осветяване “. А това припомня за технологията на Apple True Tone.

Не може да се пропусне и фактът, че Snapdragon 636 има X12 LTE модем, който ще обезпечи до 600Mb в секунда – двойно повече по отношение на предходното потомство.

Snapdragon 636 поддържа и ултрашироки 18:9 Full HD+ екрани, тъй че доста скоро се чака и при по-евтиния клас телефони да се появят дизайни без рамки, сходно на Samsung Galaxy S8 и LG G6.

Другите характерности включват Bluetooth 5.0, NFC, USB 3.1 и Quick Charge 4.0.

Windows 10 и Snapdragon 835

Очаква се новият Windows 10 да работи с чипа Snapdragon 835, само че към момента никакви съответни устройства не са оповестени. Знае се обаче, че трите доказани марки, които ще създават устройствата са HP, Lenovo и Asus. Диапазонът на цените ще бъде сред 400 и 700 $. Тези устройства могат даже да бъдат налични и при проект с контракт, както е при телефони.

Вероятно множеството консуматори са привикнали да виждат чиповете Snapdragon в смарт телефони, само че това не значи, че платформата не може да се употребява и за Windows. Защо обаче са нужни устройства работещи с Qualcomm вместо с Intel? Eто някои от изгодите, които акцентират от компанията.

Едно от огромните преимущества се чака да бъде животът на батерията. 10nm Snapdragon 835 ще усъвършенства живота на батерията по няколко метода. От една страна от Qualcomm дават обещание батерията при новите устройства да устоя с до 50% по-дълго. От друга страна, защото чипът е с 30% по-малък, това дава опция да се отдели повече място за по-голяма батерия.

Изключително значим въпрос, изключително за по-младите консуматори, е този за връзката с мрежата. С интегрирания Gigabit X16 LTE Snapdragon 835 може постоянно да бъде обвързван, сходно на смарт телефон. Бъдещите модели, които евентуално ще бъдат с модем X50, ще имат опция и за 5G.

Очаква се устройствата с Windows 10 и Snapdragon да се употребяват без проблеми и без основни разлики по отношение на предходни модели.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР