Макар че 2019 г. започна с очакванията, че Huawei Technologies

...
Макар че 2019 г. започна с очакванията, че Huawei Technologies
Коментари Харесай

Apple изпревари Samsung и стана номер едно при смартфоните?

Макар че 2019 година стартира с упованията, че Huawei Technologies Co. ще заплаши първото място на Samsung Electronics Co. при продажбите на смарт телефони, в този момент се оказва, че Apple Inc. е напълно покрай отнемането на трона на южнокорейския исполин, написа Bloomberg.

Анализаторските компании, които наблюдават продажбите, оповестяват, че производителят на iPhone е напълно близо, а съгласно някои даже към този момент е изпреварила, корейския съперник през четвъртото тримесечие на 2019 година

Strategy Analytics споделя, че доставките на iPhone доближават 70,7 милиона, а тези на Samsung - 68,8 милиона. Canalys пресмята, че Apple е продала 78 милиона, а азиатският бранд - 71 милиона. IHS Markit разгласява данни, съгласно които Samsung още е номер едно със 70,7 милиона против 67,7 милиона за Apple.

Компаниите са принудени да вършат лични калкулации, откакто колосът от Купертино спря да разгласява данни за продажбите преди година. Samsung пък разгласява общи данни и за смарт телефоните, и за мобилните телефони без операционна система. Консенсусът въпреки всичко е, че разликата сред двете се стопява.

Макар че данните за Apple и Samsung се разминават, и трите компании считат, че Huawei е доставила 56 милиона смарт телефона - достижение, което заслужава почитание в светлината на тежките американски наказания.

През тази седмица Apple регистрира рекордни доходи и облага през четвъртото тримесечие, а пазарната ѝ капитализация доближи нов връх, като даже изпревари тази на 30-те най-големи немски компании, част от показателя DAX.

iPhone още веднъж е на върха в доклада, само че Apple получава мощна поддръжка и от носимите устройства, като AirPods и Apple Watch, както и от услугите.

Samsung регистрира усъвършенствана оперативна облага от мобилния си бизнес, само че към момента страда от траялия спад на пазара на чипове памет, най-печелившия ѝ бизнес.

Възстановяването на iPhone се дължи най-много на извънредно сполучливите модели от фамилията iPhone 11. Apple към този момент изиска от доставчиците си да усилят производството, с цел да може да отговори на огромното търсене. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР