Макао заяви в сряда, че затваря представителството си в Тайван,

...
Макао заяви в сряда, че затваря представителството си в Тайван,
Коментари Харесай

След Хонконг и Макао къса връзки с Тайван

Макао съобщи в сряда, че затваря представителството си в Тайван, откакто предишния месец същото стори Хонконг в символ на митинг против поддръжката на Тайпе за продемократичните деятели, заяви Агенция Франс Прес.
Хонконг и Макао са " полуавтономни " китайски градове, макар че външната политика е напълно в ръцете на Пекин, а централното държавно управление има все по-директно присъединяване за ръководството на двете някогашни колонии през последните години.
В малко изказване Макао разгласи, че неговата икономическа и културна делегация в Тайван краткотрайно ще спре активността си от 19 юни.
 Прогнозират война сред НАТО и Китай поради Тайван Прогнозират война сред НАТО и Китай поради Тайван
Бившият датски министър председател (2001-2009 г.) и някогашен общоприет секретар на НАТО (2009-2014 г.) Андерс Фог Расмусен позволява опцията за войник...
В отговор Тайванският съвет по континенталните въпроси изрази " надълбоко страдание поради едностранното решение на държавното управление на Макао ", заявявайки, че ще продължи да държи комерсиалния си офис в китайския хазартен анклав отворен.
Макао не обясни по каква причина подхваща това деяние. Но формулировката беше съвсем идентична с изказването на Хонконг от предишния месец.
Тогава това известие беше последвано от удостоверение от държавното управление на Хонконг,, че закриването в действителност е политическо.
Тайван, сподели Хонконг, неведнъж се е " намесвал " в делата на града " и е " създавал непоправими вреди " на връзките.
 Макао и Хонконг стопираха имунизацията на Pfizer/BioNTech, повода не е генерално сериозна Макао и Хонконг стопираха имунизацията на Pfizer/BioNTech, повода не е генерално сериозна
Здравните управляващи в Макао обявиха, че стопират използването на коронавирусната ваксина на Pfizer/BioNTech, откакто са били осведомени за...
Хонконг и Макао съблюдават властническата позиция на Китай, че демократичният, самоуправляващ се Тайван е част от неговата територия и би трябвало да бъде високомерен един ден, при нужда със мощ.
Това прави всеки формален контакт с Тайпе комплициран, макар че Тайван е главен търговски сътрудник.
Китай насърчаваше комерсиалните служби, когато връзките бяха по-топли. Но след изборите през 2016 година на президента на Тайван Цай Ингвен, Пекин приключи формалните контакти и ускори икономическия, военния и дипломатическия напън. Пекин не понася Цай, тъй като преглежда Тайван като фактическа суверенна нация и не е част от " един Китай ".
Нейното държавно управление също по този начин е ослепителен покровител на демократичните правила и безшумно е помогнало да отвори вратите си за някои хонконгци, които се пробват да избегнат репресиите на Пекин против несъгласието след големи демократични митинги, раздрусали финансовия център през 2019 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР