Макао от днес е в първия си локдаун от началото

...
Макао от днес е в първия си локдаун от началото
Коментари Харесай

COVID-19: Макао е в едноседмичен локдаун

Макао от през днешния ден е в първия си локдаун от началото на пандемията, с цел да спре най-тежката вълна на разпространяване на ковид досега, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Мярката бе въведена за една седмица от управляващите в китайския специфичен административен регион след откриването на над 1500 случая на ковид през последните три седмици макар всеобщото тестване.

Казината в Макао са затворени. В резултат акциите на шестте водещи групи от хазартния бранш изгубиха сред 6 и 9 % от цената си при започване на търговията през днешния ден.

Локдаунът поставя завършек на съглашението сред локалните управляващи и казината. То предвиждаше, че ще бъдат затваряни единствено тези казина, където са били открити случаи на COVID-19.

Макао е единственият китайски град, където
казина имат позволение да работят. Пандемията обаче засегна тежко региона, възприел тактика за "нула Коронавирус ", сходна на прилаганата от Пекин.

От през днешния ден локалните поданици имат правото да излизат от домовете си единствено с цел да купуват артикули от първа нужда и с цел да се подлагат на проби. Нарушителите може да бъдат осъдени с до две години затвор.

Някои публични услуги и магазини, като супермаркетите и аптеките, не престават да работят. Само хората, притежаващи особено позволение или "зелен код ", показващ, че не съставляват сериозна опасност за публичното здраве, ще имат право да употребяват публичния превоз.

Китай употребява мобилни приложения, с цел да следи придвижването на хората и епидемиологичните огнища, отбелязва Агенция Франс Прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР