Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.заяви, че Дунарит

...
Мажоритарният собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.заяви, че Дунарит
Коментари Харесай

Цветан Василев: Борисов и Пеевски бяха решили, че Дунaрит и КТБ им се полагат

Мажоритарният притежател на Корпоративна комерсиална банка Цветан Василев.заяви, че " Дунарит " постоянно е бил цел на тандема Борисов-Пеевски.
Днес (6 септември) телевизия BiT излъчи последната част от изявлението с банкера и брачната половинка му Антоанета Василева. Припомняме, че след изказванията на Василев, че откогато е в Белград е бил рекетиран от българската прокуратура за 15 млн. евро, Български земеделски народен съюз, чиито водач е някогашният боен министър Николай Ненчев, изиска отстраняването на основния прокурор Сотир Цацаров.
" Двамата (Борисов и Пеевски, бел. ред.) бяха решили, че " Дунарит " им се поставя. Той постоянно е бил една от хапките. Бяха решили и, че им се поставят всички активи на КТБ ", уточни Василев. Според него управлението на русенския оръжеен цех е станало жертва на " ченгесарски метод – върша ти проблеми, след това ти ги вземам решение ".
Той бе безапелационен, че против " Дунарит " е употребен целия боеприпас на страната – данъчни, Комисия за запор на нелегално добито имущество и прокуратурата, само че все пак, опитът на страната да стане притежател на завода ще се трансформира в автогол за Борисов.
„ В сдружението има над 65 млн. лева кеш, непокътнати единствено за погашение на отговорностите на „ Дунарит “ все още, когато банката затваря “, изясни Цветан Василев.
„ Дунарит” като компания има дълг към 14 юни 2014 година, когато затваря КТБ. Мениджърите започнаха да търсят решение. Когато позволиха цесиите, Едоардо Миролио продава всичките си цесии на Пеевски. „ Виафот” е обвързвана с Пеевски. Тя е записана на Верджинските острови. Мениджърите направиха всичко допустимо да върнат заемите на майката на „ Дунарит” – „ Хедж инвестмънт”. Планът на прицелилите се към „ Дунарит” не съумява. Тогава включват целия боеприпас единствено и единствено Пеевски да овладее сдружението. 65 млн. евро са планувани за заплащанията на отговорностите на „ Дунарит”. Сега трябваше да има обвинени в лицето на синдиците, на Държавната консолидационна компания и „ потръчкото” Караниколов. Те попаднаха в своя капан. Борисов се появи като Александър Матросов ", изяснява Цветан Василев.
Съпругата му Антоанета добави, че министър председателят Борисов и министърът на стопанската система Караниколов са възнамерявали да се явят като спасители на завода.
„ В края на 2016 г компанията JWI ни потърси посредством наш общ прочут. Тази компания е интернационален съветник в региона на бизнеса и политиката и се занимава с финансово разузнаване, държавна сигурност, антитероризъм и други действия, тъй че дълго време е следила развиването на нашия проблем “, изяснява Антоанета Василева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР