Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион Ивкони най-вероятно ще си

...
Мъжкият волейболен отбор на Марек Юнион Ивкони най-вероятно ще си
Коментари Харесай

Волейболният Марек обяви, че сменя името и седалището си, може да дойде в Пловдив

Мъжкият волейболен тим на Марек Юнион Ивкони най-вероятно ще си тръгне от Дупница и ще се реалокира в различен град от България. Той освен ще смени седалището си, само че и името под което ще продължи своя път в шампионата на ефбет Супер Волей.
Прочетете още
До това се стигна след проблематичната обстановка, които породи преди месец сред Община Дупница и управлението на клуба. Собственикът Ивайло Константинов още тогава разгласи на конференция, че в случай че не получи опрощение, ще реалокира отбора, а напрежението продължава.

Така Марек може да пристигна в Пловдив, защото имаше спекулации по тази причина още когато се появи информация, че тимът може да се реалокира, а в този момент това публично беше доказано. 

Ето какво написаха от клуба:

Уважаеми другари на волейбола,

Както към този момент ви информирахме, ВК Марек Юнион-Ивкони е подложен на невиждан напън от общинското управление на Дупница. След клеветите и внушенията по наш адрес, последва обществена покана от кмета да напуснем града час по-скоро.

В разследване от тази експанзия, на 19 декември организирахме изключително разширено съвещание на УС, на което участва и целият щаб на волейболния клуб, като взехме следните решения:

1. Категорично осъждаме намесата на политиката в спорта. Декларираме несъгласието си да бъдем маша в ръцете и дъвка в устата на самозабравили се пишман-политици и реваншисти, подобаващи предците си от интервала на след деветосептемврийският прелом.

2. Свикваме изключително Общо заседание на 31 януари 2024 година за промяна на името и седалището на клуба.

3. В период до 12 януари 2024 година ще заявим пред НВЛ авансово координиране за издававане лиценз на залите, които евентуално ще са нашият нов дом. Веднага след приемане на потвърждението ще оповестим нашето ново седалище, където ще стартираме новата спортно-състезателна 2024/2025 година.

Сърдечно благодарим на общинските управления, представителите на локалният бизнес и спорт в градовете, които отвориха вратите и сърцата си за нашият клуб.
Уважаеми дупничани,

Преди 26 години, клубът стартира от най-ниското ходило своя път на развиване, с цел да доближи до четири шампионски трофеи при мъжете, 6 при юношите, както и над 15 сребърни и бронзови медали. Нашият клуб е представлявал града и България в 11 издания на европейските клубни шампионати, в това число 4 пъти в Шампионска лига. Десетки са състезателите от нашата школа, които са защитавали и пазят цветовете на националните ни тимове. Излишно е да загатваме имената на международно приети волейболисти като Цветан Соколов и Елица Василева. През тези години пък над 2 000 момчета и девойки са минали през школата на клуба, израствайки като почтени персони и характери, научени на дисциплинираност и откъснати от пороците на 21 век. " Марек Юнион-Ивкони " се трансформира в една от позитивните визитки на Дупница, което форсира и построяването на съвременна спортна зала в града. Клубът е неповторим в груповите спортове у нас с обстоятелството, че сподели по какъв начин може да разчита на децата си от района и да им дава път за развиване.
За наше голямо страдание, една добре структурирана спортна организация е на път да бъде разрушена. Хората от време оно са го споделили: " Камъкът си тежи на мястото ". Но очевидно, този камък е бодил в очите на кметския екип в Дупница, което предопредели и нашата орис.

Въпреки всичко считаме за наш честен дълг да довършим в Дупница шампионата, както на мъжкият, по този начин на тимовете от всички възрастови групи.

Оставаме в подготвеност, при положение, че градоначалникът на Дупница не инициира регистрацията и лицензирането на нов волейболен клуб, в който стотиците деца извоювани за идеята да продължат образованието си през идната спортно- спортна година, да го създадем ние.

Уважаеми другари на волейбола,

Скъпи деца, драги родители,

За всички ангажирани във ВК Марек Юнион-Ивкони бе същинско наслаждение да бъдем част от една волейболна приказка, която написа волейболна история. Създадохме волейболно семейство, изградихме волейболна общественост, преживявахме дружно всяка победа или загуба. Надяваме се тази приказка да продължи дълго и след нас. Ходете в залата, подкрепяйте, радвайте се… Изживявайте приказката с гордо вдигнати глави, да продължим да изпитваме страстите от нашия спорт, да останем човечни и доброжелателни.

Благодарим за поддръжката, която получихме от стотици в последните дни. Благодарим на родителите, че ни се довериха и доверяват, поверявайки децата си. До последният ни ден в Дупница - ще продължим професионалното си отношение и задължения, както до момента. Заради тях!

Пожелаваме радостни коледни и новогодишни празници на всички

С почитание:
Волейболен клуб Марек Юнион-Ивкони
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР