Мъжкият ни национален отбор записа първата си победа в официален

...
Мъжкият ни национален отбор записа първата си победа в официален
Коментари Харесай

Волейболистите разбиха Словения в Лигата на нациите

Мъжкият ни народен тим записа първата си победа в формален мач за 2023 година - 3:0 (26:24, 25:23, 25:17) срещу мощния тим на Словения във втория си мач в Лигата на нациите в Япония.

Тимът ни започва с 2:3 против Китай в Нагоя, а идващият конфликт е на следващия ден от 10 часа наше време против гранда Полша.

България съумя да надделее над Словения, четвърти на Световното през м.г., след оспорвани първи два гейма с 2 точки разлика, а в третия имаше изрично превъзходство. В съпоставяне с мача против китайците, селекцията ни този път доста подобри играта в офанзива.

Нападението ни бе по-агресивно и решително, а дейностите в отбрана също бяха по-добри. Грешките бяха доста по-малко, до момента в който тъкмо противоположното се наблюдаваше при противника.

Селекционерът Пламен Константинов даде отмора на някои играчи против Словения, а в стартовия състав този път започна капитанът Георги Сеганов, който се зае с ролята си на разпределител. Останалите титуляри бяха центровете Николай Колев, Алекс Грозданов и Димитър Димтров, Мартин Атанасов и Алекс Николов като посрещачи, както и либерото Мартин Божилов.

България приключи с актив от 42 точки против 39 на противника в офанзива, 7 блокади, 4 аса и 19 неточности.

Александър Николов още веднъж бе най-резултатен, като този път освен за България. Младата ни звезда завърши с 16 точки, като всичките бяха в офанзива. Той нямаше неточност в нахлуване и успеваемостта му бе 70 %. Мартин Атанасов добави 13 т., а Алекс Грозданов имаше мощно включва с 9 точки, като 4 от тях на обсада.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР