Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол записа втора поредна загуба
Коментари Харесай

България се отдалечава от Игрите в Париж 2024 след втора загуба в олимпийската квалификация

 Efbet2023 Horizontal
Мъжкият ни народен тим по волейбол записа втора поредна загуба на олимпийската подготовка, която се организира в Сиан (Китай). " Лъвовете " отстъпиха на Аржентина с 0:3 гейма (25:27, 21:25, 29:31) в обособените елементи в третия си мач от група С на шампионата. Двубоят бе оспорван, като родните национали изиграха добър мач, само че малко не им доближи да пречупят бронзовите медалисти от Игрите в Токио. И в трите гейма отборът ни имаше шансове, само че неверни самостоятелни решения и прибързаност в играта ни лишиха от освен това.

С максимален актив за България бе Цветан Соколов с 20 точки, от които 1 блок и 1 ас. Мартин Атанасов приключи с 9 пункта, а с по 7 завършиха Аспарух Аспарухов, Александър Николов и Алекс Грозданов. За Аржентина Бруно Лима приключи с 16 точки.

Загубата понижи възможностите на България за първите две места, даващи право на присъединяване на Олимпийските игри в Париж следващата година. В момента отборът ни е на 6-ата позиция с 3 точки, откакто в предходните си мачове " лъвовете " победиха Китай и изгубиха от Полша.

Следващият дуел на България е против Нидерландия на следващия ден в 5.00 ч. сутринта българско време.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР