Мъжкият ни национален отбор по волейбол запази шансовете си за

...
Мъжкият ни национален отбор по волейбол запази шансовете си за
Коментари Харесай

България запази шансовете си за класиране във финала на световното по волейбол



Мъжкият ни народен тим по волейбол резервира възможностите си за класиране във финалната фаза на международното състезание, откакто се наложи над Иран с 3:0 гейма. В първия си мач от втората фаза в „ Арена Армеец “ момчетата на Пламен Константинов записаха триумф 25:19, 28:26, 26:24 точки в обособените елементи.

Българите завоюваха първата част с 25:19 точки, а вторият гейм вървеше точка за точка, преди иранците да победат с две  при 24:22 и да се приближат оптимално до равнене. С помощта на капитанът Виктор Йосифов българите означиха три следващи точки и затвориха гейма на 26. Третата част също бе равностойна, като при 21:20 Тодор Скримов осъществя три следващи аса и даде четири следващи благоприятни условия да затворят мача. Иранците отразиха и четирите, само че по-късно Валентин Братоев осъществя две следващи офанзиви, с цел да донесе успеха.

Така България има актив от 12 точки и заема второ място в групата зад тима на Съединени американски щати, който записа шестата си поредна победа на шампионата след 3:1 гейма против Канада. Американците имат 16 точки и на следващия ден ще са противник на българите. Двубоят още веднъж е от 20:40 часа в зала „ Арена Армеец “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР