Мъжкият национален тим по волейбол на България ще има нов

...
Мъжкият национален тим по волейбол на България ще има нов
Коментари Харесай

Националите ще имат нов селекционер

Мъжкият народен отбор по волейбол на България ще има нов селекционер, настояват италианските медии. Според информациите актуалният треньор на тима ни - Силвано Пранди, ще се концентрира върху клубния си ангажимент.

Освен държавния ни отбор 74-годишният експерт води и френския Шомон, с който при започване на октомври завоюва Суперкупата на страната.

Предния месец България завърши присъединяване си на европейското състезание след загуба с 1:3 от Германия на 1/8-финалите. Това очевидно ще е последният мач на Пранди отпред на волейболните национали при втория му интервал като селекционер на тима.

Гореспоменатата информация от Ботуша значи, че италианецът ще се раздели с държавния ни отбор.

Пранди има контракт с него до края на международното състезание през тази година, което започва в края на август. След това съгласно проекта на федерацията отпред на България би трябвало да застане асистентът в щаба на италианеца Николай Желязков.

Наскоро президентът на централата ни Любо Ганев разгласи, че на 10 януари управлението на волейбола ни ще се събере и ще реши дали Пранди ще продължи да води волейболистите ни, или ще бъде форсиран сюжетът с предаването на тима в ръцете на Желязков. Явно това ще стане факт на 10-и.

Освен отпадането на България в 1/8-финалите на европейското тимът ни записа и серия от загуби в Лигата на нациите, което докара до настроения против Пранди.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР