Мъжкият национален отбор по волейбол на България се класира за

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България се класира за
Коментари Харесай

Волейболистите ще играят осминафинал на Европейското

Мъжкият народен тим по волейбол на България се класира за осминафиналната фаза на Европейското състезание, на което страната ни е съдомакин. Това стана след успеха през днешния ден на Украйна с 3:2 гейма против Финландия в среща от нашата група В. Финландците сигурно завършват присъединяване си в шампионата.

Преди последния ден от групата, която се организира във Варна, сигурно няма по какъв начин да отпаднем от първото каре в класирането. По правилник не престават първите четири от шестте тима в четирите потока.

България приключва груповата фаза с мач против Словения, който ще се играе във вторник, 5 септември, от 20:30 ч. в зала “Конгресна ” на Двореца на културата и спорта. И даже при загуби с 0:3 няма по какъв начин да не сме на осминафинал.

Украйна ще се бори с Испания за четвъртото място, гарантиращо класиране във етапа на елиминациите. За тази цел тимът има потребност от чиста победа. Ако завоюва единствено с 3:2, ще остане с пет точки – най-малко една по-малко от нас и две по-малко от „ Ла Фурия “. Успех на испанците ще изпрати Украйна към Киев.

На кое място ще приключим в групата, зависи и от днешния късен мач Словения – Хърватия. И, несъмнено, от нашия дуел против словенците. Ако приключим на трето място в групата и се класираме на четвъртфинал, то тогава в Двореца на спорта във Варна още веднъж бихме играли с спечелилия от нашата група. При състояние че сме втори и стигнем финалната осмица, евентуално ще се надигнем против Франция.

Дотук България записа две победи (над Украйна и Финландия) и две загуби (срещу Испания и Хърватия).

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР