Мъжкият национален отбор по волейбол на България продължава негативната си

...
Мъжкият национален отбор по волейбол на България продължава негативната си
Коментари Харесай

НА ДЪНОТО: Волейболистите паднаха и от Германия с 0:3

Мъжкият народен тим по волейбол на България продължава отрицателната си серия в Лигата на нациите. Тимът, воден от Пламен Константинов, загуби от Германия с 0:3 (22:25, 18:25, 22:25)   в първия си мач от третия шампионат, който се организира в Анахайм (САЩ). С това „ лъвовете “ означиха осма загуба, като с една победа и 6 точки заемат последното 16-о място във краткотрайното класиране. Така те още повече понижиха възможностите си за опазване на мястото си в международния хайлайф. В оставащите срещи от шампионата би трябвало наложително да победят някой от Иран, Сърбия или Съединени американски щати, с цел да се надяват на знамение. 



На 7 юли волейболистите ни срещат Иран от 06:30 часа българко време във втория си мач от конкуренцията в Съединени американски щати. След този триумф Германия записа втора победа, като със 7 точки се отлепи от дъното на таблицата, на което бе досега и към този момент е на 12-та позиция. 



Селекционерът Пламен Константинов извъртя съвсем целия състав в опит за намиране на оптималната шестица вид за игра. За страдание това не оказа помощ. За следващ път бе показана игра на приливи и отливи. Националите ни имаха своите положителни моменти, само че не задържаха темпото. Слабостите в играта продължиха, сервисът не се получи, а отборът ни означи едвам 1 ас в целия мач. Въпреки, че не сподели някакво ослепително показване, Германия ни надигра на съвсем всички детайли.

Стартов състав на България: Георги Сеганов, Димитър Димитров, Мартин Атанасов, Денис Карягин, Алекс Грозданов, Николай Колев - Теодор Салпаров-либеро (Аспарух Аспарухов, Делчо Раев,  Валентин Братоев, Николай Пенчев, Илия Петков).



Тимът ни означи положително начало в мача. До средата нашите държаха самодейността, като на три пъти път повеждаха, само че не задържаха актива си. Германците ни застигаха, като се продължаваше точка за точка. При следващото тъждество 17:17, този път противникът ни проби, като се откъсна с 2 точки 19:17. Това бе повратен миг. Въпреки всички старания на националите ни, Бундестимът резервира преднината си и завоюва първия гейм.

 



Успехът даде убеденост на германците и във втората част те диктуваха напълно развоя.  Пламен Константинов пътърси промени и заложи на Аспарух Аспарухов на поста диагонал. На разпределителския пост се появи и Делчо Раев. Рокадите не дадоха резултат. Противникът направи първична разлика, не разреши никкаво противодайствие до дъно и завоюва гейма, като поведе с 2:0.



В третата част българският тим още веднъж сподели проблясъци и даде очаквания, че може да се върне в мача. Аспарух Аспарухов остана като диагонал, в посрещане се появи Валентин Братоев, по-късно врезе и Ники Пенчев.

Нашите наваксаха закъснение от 3 точки изравниха при 12:12.  Развоят продължи със промяна на водачеството при лек превес от двете страни. В решителните моменти на гейма България водеше с 21:20. За страдание нашите не съумяха да задържат темпото, като неточности във значимите моменти улесниха противника. Германия дръпна с 23:21, резервира задатъка и още веднъж наложи волята си, като затвори мача с крайното 3:0.

 

С максимален актив за Блъгария бе Мартин Атанасов, който приключи с 11 точки ( 1 блок). Аспарух Аспарухов и Денис Каягин завършиха с по 9 точки.

 
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР