Мъжкият национален отбор по баскетбол ще замине с 14 състезатели

...
Мъжкият национален отбор по баскетбол ще замине с 14 състезатели
Коментари Харесай

Националите заминават с 14 състезатели за Сараево, Дий Бост ще се присъедини на място

Мъжкият народен тим по баскетбол ще замине с 14 състезатели за Сараево. Пълната изолираност на лагера в Правец даде резултат и след серия от PCR проби всички играчи, определени от Росен Барчовски, ще пътуват за босненската столица.

Както е известно, " лъвовете " ще играят от 23 ноември до 1 декември в специфичен " балон " в Сараево мачовете си от този прозорец на квалификациите за Европейското състезание. Заради пандемията от ковид подготовката и мачовете ще се проведат при цялостна изолираност и противоепидемични ограничения. По стратегия България трябваше да гостува на Босна на 26.11, и да одобри Гърция на 29.11, само че вместо това ще има два мача в Сараево.
Националите ще тръгнат с рейс на следващия ден заран и на място ще създадат още най-малко два PCR-теста. Директно в Сараево към групата на отбора ще се причисли и Дий Бост.

" Не мога да върша никакви прогнози. Всички тимове имат проблеми. Босненците няма да могат да употребяват играчите си в НБА, няма кой да ги пусне. В Съединени американски щати има сериозна карантина. Навсякъде има проблеми с КОВИД-19, с травми, с играчи, които не ги пускат клубовете им от Евролигата. Макар че има и прецеденти като ЦСКА (Москва), които ще пуснат Шенгелия да играе за Грузия. Тренирахме добре, удовлетворен съм. Избрахме да пътуваме с рейс, тъй като със аероплан пътуването щеше да е кошмарно с три прекачвания. Така е и по-добре, с цел да избегнем хората по летищата ", разяснява селекционерът на България Росен Барчовски.

Ето и играчите, измежду които Барчовски ще може да избира в Босна и Херцеговина за мачовете с Гърция и домакините:

Дий Бост (Монако)
Станислав Ваклинов (Берое)
Чавдар Костов (Левски Лукойл)
Александър Янев (Черно море Тича)
Кръстан Кръстанов (Ямбол)
Андрей Иванов (Ямбол)
Евгени Хаджирусев (Черноморец)
Деян Карамфилов (Рилски спортист)
Павлин Иванов (Рилски спортист)
Васил Бачев (Академик Пловдив)
Павел Маринов (Берое)
Цветомир Чернокожев (Левице)
Венцислав Петков (Левски Лукойл)
Крис Минков (Балкан)
Николай Стоянов (Берое)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР