Мъжкият национален отбор на Българ ще се събере на лагер,

...
Мъжкият национален отбор на Българ ще се събере на лагер,
Коментари Харесай

Пранди събира националите на двумесечен лагер в София

Мъжкият народен тим на Българ ще се събере на лагер, макар че няма да има публични мачове през тази година. От Европейската конфедерация (CEV) взеха решение европейската подготовка да се организира през януари в Израел и по този начин отпадна опцията за шампионат в България.

Старши треньорът Силвано Пранди и помощникът му Николай Желязков селектираха 17 състезатели, които ще упражняват в София сред 22 юни и 15 август. При събирането на тима ще бъдат направени проби за Covid-19 на всички играчи и служебни лица. Ако всички са негативни, още във вторник ще започват заниманията. По стратегия през първите две седмици ще се акцентира единствено на физическата подготовка с фитнес и лека атлетика. Самият Пранди идва в София на 5 юли и на идващия ден ще изведе отбора на първа волейболна подготовка в зала " Христо Ботев”.

От състава отпадна Радослав Парапунов, който е и рожденик през днешния ден. Младият волейболист учи в университета в Хавай и заради характерните условия за пътешестване, свързани с пандемията от ковид, няма по какъв начин да вземе присъединяване в лагера на националите.

" Съжалявам, че бяха отсрочени всички мачове от ВЛН и европейските квалификации, само че това е обстановката в международен мащаб. Трябва да бъдем търпеливи и деликатни. За мен обаче е значимо да проведем този лагер, който ще ни даде опцията да сложим основите за квалификацията през януари. Също по този начин ще видя и някои играчи, които до момента не са попадали в националния отбор”, разяснява италианският експерт, който за трети път бе определен за ментор на мъжкия отбор.

От щаба на отбора ще опитат да провеждат другарски срещи за първата седмица на август, само че поради несигурната конюнктура към ковид по-конкретна информация може да има към средата на юли. При първа опция ще бъде планувана и открита подготовка за медиите.

Ето и съставът, който ще бъде събран за лагера:

Разпределители:
Георги Братоев
Георги Сеганов
Владимир Станков

Диагонали:
Цветан Соколов
Велизар Чернокожев

Посрещачи:
Тодор Скримов
Мартин Атанасов
Георги Петров
Аспарух Аспарухов
Гордан Люцканов

Центрове:
Алекс Грозданов
Светослав Гоцев
Красимир Георгиев
Илия Петков
Мартин Кръстев

Либера:
Петър Каракашев
Кристиян Петров
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР