Мъжкият грим съществува и е по-често срещан, отколкото си мислите.

...
Мъжкият грим съществува и е по-често срещан, отколкото си мислите.
Коментари Харесай

Мъжки грим за специални събития и фотосесии

Мъжкият грим съществува и е по-често срещан, в сравнение с си мислите. Погрешно е схващането, че слагането на малко декор дьо загар или еликсир за устни понижава мъжествеността. Напротив, тези и други артикули са потребни средства за извеждане на естествената хубост на мъжете.

Ключът е нанасянето на козметика да бъде съвсем незабележимо. Този грим съставлява леки корекции, които ще маскират несъвършенствата, които мъжката кожа не убягва.

Въпреки че слагането на грим може да бъде спорно за някои мъже, лека-полека прониква в обществото, показвайки се като нещо все по-често срещано. Ако сте любопитни относно грима за мъже, ви каним да продължите да четете и да научите по какъв начин да го приложите.

1. Почистващо, овлажняващо и защитно средство

Абсолютно всяко едно лице се нуждае от разчистване и хидратиране, с цел да наподобява гримът по-добре. И слънцезащитният фактор (SPF) е изцяло наложителен, с цел да се избегнат петна и прибързано стареене на кожата.

За хигиена се предлага почистващ гел. Тази стъпка е неизбежна, в случай че желаете кожата да поеме добре идващите артикули. 

Хидратиращият артикул би трябвало да е предопределен особено за мъже, без масла и силикони. С върховете на пръстите започнете да размазвате леко по челото, слезте към носа и продължете към бузите. Целта е лицето ви да придобие искра.

2. BB крем или CC крем 

Гримът за мъже не изисква наложително нанасянето на декор дьо загар. BB кремът или CC кремът са с по-лек състав и с малко количество изравняват тена на кожата. Тези кремове хидратират отлично и маскират петна, осигурявайки тънък цвят.

За този стадий от грима просто би трябвало да сложите малко от някой от тези кремове и да разпределите продуктът върху лицето. Това може да се случи както с пръсти (добре измити), по този начин и с четка или гъба.

3. Коректор за тъмни кръгове

Коректорът има за цел да освежи зоната на тъмните кръгове. Продават се кремообразни стикове, както и такива в течна форма. Вторият вид е по-лесен за потребление и обезпечава хубав свършек, стига да изберете подобаващия звук за вашата кожа.

Несъмнено този артикул ще придаде на цялостната ви визия една прохлада и ще изглеждате бодри, отпочинали и подготвени за деяние.

4. Спирала и гел за вежди

Следващата стъпка от процеса по гримиране е придаването на обем на миглите със серпантина. Освен класическата черна такава, е допустимо да си закупите транспарантна, с цел да не си проличава.

Що се отнася до веждите, защото те са по-гъсти от женските, просто ги срешете. Ако желаете да пигментирате, търсете светли тонове.

5. Балсам за устни

Последната щриха е балсамът за устни. Той ще хидратира, подхрани и възвърне, като в същото време ще придаде искра. 

Други значими препоръки:
Проверете по какъв начин наподобява гримът на светлина.Нанасяйте леки пластове от продуктите и в случай че е належащо добавяйте в допълнение.За тези с брада са по-подходящи плътните кремове, а методът за нанасяне е посредством потупване. Ако декор дьо тенът (или BB, CC кремът) оцвети брадата, спиралата може да го оправи.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР