Мъжките полуфинали в Мадрид ще ни предложат два много интригуващи

...
Мъжките полуфинали в Мадрид ще ни предложат два много интригуващи
Коментари Харесай

Превю: Шампионът в действие и една доста необичайна битка в Мадрид


Мъжките полуфинали в Мадрид ще ни предложат два доста завладяващи конфликта. Оглавяващият схемата първенец Карлос Алкарас ще опита да отпразнува 20-ия си рожден ден с победа против Борна Чорич, до момента в който Аслан Карацев ще се изправи против Ян-Ленард Щруф 10 дни откакто го в профил в квалификациите.

Карлос Алкарас – Борна Чорич (втори мач на „ Маноло Сантана “, от 17:00 ч.)

Алкарас изоставаше със сет против Емил Руусувуори в първия си мач в Мадрид, само че като цяло досега отбраната на купата протича много безпрепятствено за международния №2. Испанецът на даде сет в идващите си три дуела, като по този метод усили на 19 серията си от следващи победи на родна земя. Почти съвършеното показване на Алкарас против Григор Димитров, Александър Зверев и Карен Хачанов го прави любимец преди днешния дуел, само че Борна Чорич неведнъж е показвал, че знае по какъв начин да изненада топ играчите.

Миналото лято в Синсинати хърватинът, който по това време бе №152 в света, записа три победи над играчи от Топ 10, триумфирайки над Рафаел Надал, Феликс Оже-Алиасим и Стефанос Циципас по пътя към трофея, като в това време се трансформира в най-ниско ранкирания първенец в историята на шампионата. Този триумф оказа помощ на Чорич да се завърне в Топ 30 след една година отвън игра поради проблеми с рамото.

До момента салдото на хърватина през 2023 година е 11-8. Достигането до дебютния му полуфинал в Мадрид му разреши да се изкачи до №16 в годишната класация, само че Чорич ще би трябвало да покаже най-хубавото от себе си, в случай че желае да стане третият състезател, записвал победа над Карлос Алкарас през годината.

„ Карлос е необикновен състезател и сега се намира в страхотна форма. Той е любимец, тъй че ще опитам просто да се развличам на корта. Много ми харесва да играя на „ Маноло Сантана “ и нямам самообладание да изпитам това възприятие още един път “ – сподели международният №20 след успеха си над Даниел Алтмайер на четвъртфинала.

Чорич има репутацията на един от най-бързите играчи в Тура, като точно тази скорост може да му помогне да обезврежда едно от обичаните оръжия на Алкарас – късите топки. Испанецът обаче е кадърен освен да пласира уинър от всяка точка на корта, само че и да се приспособява към стиловете на съперниците си.

Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро, който към този момент завоюва две трофеи на клей този сезон (Буенос Айрес и Барселона), има чудесна опция да се завърне на върха в ранглистата. Това ще се случи в случай че Алкарас отбрани купата в Мадрид и по-късно изиграе най-малко един мач в Рим.

До момента Алкарас и Чорич не са се изправяли един против различен.

Ян-Ленард Щруф – Аслан Карацев (трети мач на „ Маноло Сантана “, от 21:00 ч.)

Полуфинален конфликт сред Ян-Ленард Щруф и Аслан Карацев изглеждаше, меко казано, непредвиден, изключително откакто руснакът отстрани международния №65 в квалификациите. Щруф обаче попадна в главната скица като „ благополучен губещ “ и през днешния ден ще забележим първия ATP полуфинал сред квалификант и „ лъки неудачник “ от Джанлука Магер се изправи против Атила Балаж в Рио де Жанейро през 2020 година

Карацев, който не се представяше изключително безапелационно преди идването си в Мадрид, подсети за най-хубавите си дни в Тура с победи над Ботик Ван де Зандсхулп, Алекс Де Минор и втория подложен Даниил Медведев, преди да в профил и Джиджен Джан на четвъртфинала. Представянето му в „ Каха Магика “ му обезпечи нанагорнище с цели 70 позиции до №51 в ранглистата, а при вероятно постигане до финала руснакът ще напредне до 35-ото място.

Както Карацев, по този начин и Щруф умеят да играят нападателно и да пласират форхенд уинъри от главната линия. Германецът сподели, че сега може да се съревновава даже с най-хубавите в Тура, като през вчерашния ден отстрани Стефанос Циципас след завладяваща трисетова борба, в която показва силата и на другото си обичано оръжие – сервисът.

Щруф стана третият „ лъки неудачник “ достигал до Мастърс полуфинал, до момента в който Карацев влезе в историята като едвам вторият квалификант след Фабрис Санторо през 2002, нареждал се измежду четиримата най-хубави в Мадрид. Наградата за спечелилия ще бъде дебютен Мастърс край.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР