Мъжките отбори по хокей на лед на САЩ и Канада

...
Мъжките отбори по хокей на лед на САЩ и Канада
Коментари Харесай

САЩ и Канада започнаха с гръмки победи в хокея на лед при мъжете в Пекин

Мъжките тимове по хокей на лед на Съединени американски щати и Канада реализираха безапелационни победи в първите си мачове от група "А " на Олимпийските игри в Пекин.

В "Кадилак Арена " в китайската столица Канада завоюва с 5:1 (3:0, 1:1, 1:0) против финалиста от Игрите в Пьончан преди четири години Канада.

"Кленовите листа ", които завоюваха златните медали на три от последните пет Олимпиади, рано-рано в мача демонстрираха, че са подготвени да вземат реванш от германците, които сензационно го отстраниха на полуфиналите в Пьончан. По-малко от пет минути след първия съдийски сигнал Канада поведе с гол на Алекс Грант, а нови две попадения в границите на 32 секунди в средата на първия интервал на Бен Стрийт и Даниел Уиник доведоха резултата до 3:0.

Германия си даде някакви очаквания за поврат в средата на втората третина с попадение на Тобиас Рийдер, само че две минути по-късно Максим Норьо вкара за 4:1 при числено предимство за Канада.

В третия интервал играта бе равностойна, само че Канада стигна до още един гол посредством Джордан Уийл.

Силен мач за Канада направи вратарят Едуар Паскуал, който избави 23 от 24 удара към вратата си.

В другата среща, която се игра по същото време на Националния закрит стадион в Пекин, Съединени американски щати разгроми домакините от Китай с 8:0 (1:0, 3:0, 4:0).

Китайският тим, който е формиран съвсем напълно от хокеисти, родени в Северна Америка, само че състезаващи се за локалния представител в Континенталната хокейна лига Кунлун Ред Старс, сподели съпротивителни сили единствено в първата третина, която приключи с преднина от един гол за американците. Попадението бе дело на Брендан Брисон.

Във втората и третата част американците правеха каквото си желаят и разумно вкараха още седем гола. 20-годишният Шон Фарел осъществя хеттрик, а по един гол прибавиха Ноа Кейтс, Брайън О'Нийл, Бен Мейерс и Матю Бениерс.

"Шътаут " за американците направи вратарят Дрю Комесо, който избави всички 29 шайби към мрежата си.

В петък е почивен ден за тимовете от група "А ", а в събота е дербито сред Канада и Съединени американски щати, до момента в който домакините от Китай ще играят с Германия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР