Мъжките майки са каста, която живее по свои правила. Аз

...
Мъжките майки са каста, която живее по свои правила. Аз
Коментари Харесай

8 истини, които майките на синове трябва да знаят

Мъжките майки са прослойка, която живее по свои правила. Аз отгледах три момчета и за миналите 25 години разбрах няколко значими неща, за които не е ставало дума в нито една книга за бъдещи родители. Едно е ясно: в случай че имате момчета, чувството ще е все едно управлявате автомобил, който се носи с гневна скорост и неизправни спирачки.

Момчетата непрестанно чупят нещо. С това се привиква . В някакъв миг толкоз ще задобреете, че единствено по звука ще можете да разпознаете какво тъкмо са строшили. Разбира се, те ще се пробват да трансферират виновността на другия, до момента в който вие като умел детектив се пробвате да разберете, кой от тях лъже. Един ден ненадейно ще откриете, че обичаната ви стъклена масичка за кафе е разрушена на късчета. Защо? Вече знаете отговора: тъй като холът е най-хубавото място да поиграеш с брат си на футбол.

Ще ви се наложи постоянно да стартирате диалога първи . Избягвайте въпросите, на които момчетата могат да отговорят с една дума. Например на въпроса: “Как беше през днешния ден в учебно заведение? ” аз постоянно получавах отговор: “Нормално. ”, а на въпроса: “Какво учихте? ” – ми отговаряха: “Разни неща. ” Работата е там, че момчетата не обичат детайлите и детайлностите, те не съхраняват в главата си тонове безполезна информация, както вършат това девойките. С времето се привикна. Особено, в случай че мъжът ви е същият, а това най-често е тъкмо по този начин. Ябълката не пада по-далеч от дървото. Не бива да се надявате, че вашите момчета ще си бъбрят с вас до премаляване.

Ще ви се наложи да научите синовете си да почистват банята след себе си. Момичетата и момчетата се отличават даже в това, в какъв тип оставят банята. След девойките остават всякакви шишенца и тубички разхвърляни по всички повърхности, по които въобще може нещо да се смести. Момчетата по някакъв неизвестен метод съумяват да изпръскат с паста за зъби цялото огледало. Да загатвам ли за капака на тоалетната паница? Провеждала съм обширен разпит кой е оставил капака вдигнат и при тримата отговорът е еднакъв – “Не съм аз ”. Затова постоянно ми се постанова да прибягвам към обяснението, че не съм и аз, тъй като девойките просто не сядат при вдигнат похлупак.

Те в никакъв случай няма да ви кажат всичко, което бихте желали да знаете. За мен моите момчета са скъпите ми деца, само че един за различен те са братя. Докато са дребни, постоянно се карат и бият. В същото време се пазят пред другите и при най-малкия мотив. Какво бихте могли да вършиме? Просто учете децата си от дребни, че в случай че не сте хванали виновника в точния момент, рано или късно ще разберете истината. Обожавах да следя реакциите на моите момчета, когато им споделям, че имам очи на всички места. Те не знаят и половината от моите познати, които биха могли да бъдат източник на информация, в случай че се наложи.

Ще ви се наложи да ги усмирявате нееднократно. Момчетата се каляват в багра. Понякога той поражда по най-невероятни мотиви (например поради котката). Дори не се опитвайте да разберете, за какво са се задействали юмруците. Те в един глас ще ви кажат, че е било неизбежно. Това вие в никакъв случай няма да разберете. Но има и хубава вест: ще пристигна време, когато вашите синове ще си спомнят тези спречквания със смях и трогване. А аз даже не желая да си припомням това сборичкване, при което се пробвах да схвана кой тъкмо счупи крайници на брат си. Според тях еднопосочен отговор няма. Всичко зависело от това каква е гледната ти точка за ситуацията… видиш ли. В края на краищата кракът може и самичък да се счупи.

Вие ще учите момчетата си по какъв начин да ухажват девойки . Необяснимо е, само че е реалност – момчетата, за разлика от девойките, ненавиждат историите за това по какъв начин са се срещнали и срещнали родителите им, по какъв начин са се оженили. Затова, когато синовете ми започнаха да вървят по срещи, установихме две неизменими правила: “ти наложително би трябвало да й подариш цветя ” и “ти наложително би трябвало да се държиш кавалерски ”. Трябва да се стараеш да изпълниш най-малко тези две условия, тъй като момичето все пак може да остане недоволно от нещо. Майките би трябвало да научат синовете си да бъдат деликатни, грижовни и любящи към своите девойки.

Никога няма да чуете: “Мамо, нуждая се от теб! ” Моите синове пораснаха и към този момент живеят независимо. Най-нежното, което съм чувала от тях е: “Мамо, нужна ми е твоята помощ! ” Разбира се, и аз като всички родители, желаех синовете ми да са самостоятелни и умни. В последна сметка те станаха тъкмо такива. Но към момента нямат задоволително витален опит и с цел да не ме тормозят и да провокират ненужно неспокойствие, когато търсят препоръките ми формулират въпроса си по този начин, че все едно става дума за хипотетична обстановка. Като че ли аз съм вчерашна!

Когато боледуват ще ви споделят, че всичко им е наред и нямат потребност от нищо. Но това е, несъмнено, с цел да не ви тормозят. Дълбоко в душата им към момента съществува потребността от вашето наличие.

Вие бихте желали да не знаете това, само че все едно рано или късно ще разберете за какво синовете ви понякога се затварят сами в стаята си.

Би било непочтено да не кажа нищо за “това ”. Ако животът с четирима мъже под един покрив ме е научил на нещо, това е, че “това ” се случва по няколко пъти дневно. Лично аз не разбирам за какво толкоз постоянно. Другите дами също. Питала съм. Вярно е, че никой не е подготвен да разисква “това ” с приятелките си. Но аз съм решила да бъда почтена до дъно с вас. Така че тези уединения в личната стая също са част от живота на мъжките майки.

Изброих ви 8 неща, с които ще ви се наложи да се сблъскате, в случай че отглеждате момчета. И не е значимо на какъв брой години са и какъв брой надалеч от вас живеят, в случай че разберете, че страдат за нещо, вие постоянно ще сте подготвени да се притечете на помощ. Както някой вярно ми сподели преди време: “Синовете вечно остават деца за своите майки ”.

Автор: Мишел Хом, mamaninja.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР