Мъжката и женската тенис асоциации официално обявиха, че през тази

...
Мъжката и женската тенис асоциации официално обявиха, че през тази
Коментари Харесай

От АТР и WTA няма да присъждат точки за световната ранглиста на Уимбълдън

Мъжката и женската тенис асоциации публично оповестиха, че през тази година няма да бъдат присъждани точки за международната класация по време на Уимбълдън.

Причината за това е решението на уредниците на конкуренцията на " свещената трева " да не позволен до присъединяване тенисисти от Русия и Беларус поради войната в Украйна, което е в прорез с разпоредбите на двете асоциации за това състезатели от всички страни да бъдат позволени до присъединяване в дадения шампионат.

Въпреки че няма да бъдат присъждани точки за международната класация, от АТР и WTA допълват, че всички тенисисти ще изгубят точките, извоювани през 2021 година. Това решение ще важи и за конкуренциите при юношите и девойките, както и за спортистите в инвалидни колички.

Организаторите на Уимбълдън дефинираха тези решения като " непропорционални в подтекста на изключителните и рискови условия на актуалната обстановка " и допълниха, че остават твърди в позицията си да не позволен до присъединяване тенисисти от Русия и Беларус.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР