Мъжете винаги искат секс? Наложено е погрешното мнение, че мъжете

...
Мъжете винаги искат секс? Наложено е погрешното мнение, че мъжете
Коментари Харесай

Защо мъжът отказва секс? 8 възможни причини

Мъжете постоянно желаят секс? Наложено е неправилното мнение, че мъжете са подготвени да се впуснат в полово премеждие 24 часа в денонощието. Съществуват обаче доста аргументи, поради които един мъж може да откаже секс.

Наивно е да считаме, че мъжете постоянно са подготвени за секс. В мъжката глава не се въртят единствено полови мечти. Мъжете също имат своите положителни и неприятни моменти, също минават през разнообразни страсти и имат отговорности, за които да мислят. Всъщност стресът и депресията са две евентуални аргументи, поради които мъжът може да не желае да прави секс. Кои са другите? Разберете в идващите редове.
Ниски равнища на тестостерон
Най-важният физиологичен стимулатор на половото предпочитание е тестостеронът. Ето за какво неговите ниски равнища могат да бъдат причина мъжът да не желае да прави секс. Други хормони също могат да повлияят отрицателно върху полово предпочитание на мъжете. Твърде доста пролактин и SHBG (глобулин, свързващ половите хормони) потиска половото предпочитание. Ето за какво е целесъобразно да се направи проучване освен на равнищата на общия тестостерон, само че и на свободния тестостерон, пролактина и SHBG.
Стрес и(ли) меланхолия
Стресът е неизменима част от всекидневието ни, само че когато обстановките, провокиращи стрес станат прекомерно доста, това може да понижи половото предпочитание на мъжа. Депресията също е зложелател на сексуалността. В този случай, с цел да се възвърне половото предпочитание, би трябвало да се отстранен психическите проблеми. Имайте поради, че някои медикаменти, в това число и антидепресантите могат да объркат хормоните в мъжкото тяло и да понижат желанието за секс.

 Добави изложение
Няма привличане
Понякога се случва привличането да изчезне и по тази причина мъжът да отхвърля да прави секс с половинката си. В дълготрайните връзки привличането е комплицирана страст – тя е комбинация сред образно наслаждение, полова химия и възприятията във връзката. Загубата на привличане може да бъде и психическа отбрана, когато мъжът се усеща задушен във връзката си и се опасява, че близостта, произлизаща от интимността и секса, ще отнеме още повече от неговата независимост. Има и случаи, в които дамата просто към този момент не е задоволително привлекателна за мъжа или пък съществуват несъответствия в половите желания.
Самостоятелни занимания
Някои мъже избират да мастурбират, вместо да вършат секс с партньорката си. За тях порното и образната стимулация са елементарен, трогателен и ефикасен метод да задоволят желанието си и да получат тъкмо това, което желаят сега.
Тревожност, обвързвана с " представянето "
Много мъже считат, че статутът им на ухажор се дефинира само от способността им да получат и поддържат ерекция. Дори да изпитва привличане, в случай че мъжът се тормози дали ще може да получи и(ли) поддържа ерекция, това убива половото му предпочитание. Страхът от преждевременна еякулация също би могла да бъде евентуална причина мъжът да откаже да прави секс.

 Добави изложение
Притеснение от отвод
Понякога мъжът имат потребност от непредвиден и бърз секс, което може да породи проблеми, в случай че дамата има потребност постоянно от по-дълга полова игра. В някои случаи сексът за мъжа е просто метод да изразят похотта си и даже любовта си към своята половинка. Когато има недоумение от страна на дамата обаче, мъжът евентуално ще избра да не инициира секс, в сравнение с да му бъде отхвърлен още веднъж.
Изневяра
Разбира се, няма по какъв начин изневярата да бъде пропусната, когато става въпрос за евентуалните аргументи, поради които мъжът отхвърля секс. Ако има смяна в половото предпочитание без очевидно пояснение, може да става въпрос за невярност. Сексът с друга жена може да накара мъжа да не желае секс с половинката си – било то от виновност или задоволени на друго място потребности. Изневярата може да бъде подбудена от полова незадоволеност във връзката и да се показва под доста форми – поддържане на паралелна връзка, секс за една нощ, секстинг и така нататък

Умора
Понякога мъжете просто са доста изтощени и е изцяло обикновено да нямат сили да вършат секс. Те имат потребност да се заредят още веднъж със сили, тъй като просто усещат тялото си некомпетентно за секс. В тези случаи дамите не би трябвало да одобряват отхвърли персонално, а да си напомнят миг, когато и те са били извънредно изтощени и последното нещо, от което са имали потребност тогава, е било секс.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР