Мъжете в черни униформи, извършили атака срещу палатковия лагер, се

...
Мъжете в черни униформи, извършили атака срещу палатковия лагер, се
Коментари Харесай

Полицията в Киев атакува палатковия лагер на Саакашвили

Мъжете в черни униформи, направили офанзива против палатковия лагер, се пробвали да уловят водача на "Движение на нови сили " Михаил Саакашвили.

"Те желаеха да ме измъкнат от палатката, само че объркаха и нападнаха прилежащата със спящи деятели, които бяха брутално бити ", написа Саакашвили във Фейсбук.

Според протестиращите, офанзивата настъпила към шест часа сутринта. Мъже в черни униформи атакували палатковия лагер в Маринския парк до Върховната рада и почнали да бият наред. Няколко души са били ранени.

Демонстрантите упрекнаха полицията за случая.

Саакашвили го назова провокация от страна на украинския президент Петро Порошенко.

"Призовавам Порошенко: за какво се нуждаете от тези провокации? Не атакувайте и не принуждавайте хората да се борят! Това е спокойно деяние! ", сподели политикът.

По-късно от пресслужбата на полицията в Киев оповестиха, че са се пробвали в сряда сутринта да задържат водача на "Движение на нови сили " Михаил Саакашвили в палатковия лагер наоколо до Върховната Рада, само че са били посрещнати със опозиция и са се отдръпнали.

"Сутринта, по искане на Генералната прокуратура и Службата за сигурност на Украйна се организираха ограничения за търсене и арестуване на Саакашвили. Активисти започнаха да се опълчват и да предизвика използването на закона. В резултат на това в границите на Върховната Рада е подсилена защитата ", се споделя в изказването.

"В момента никой от участниците в митинга не е арестуван ", прибавят от ведомството.

Вчера генералният прокурор на Украйна Юри Луценко съобщи, че някогашният грузински президент Михаил Саакашвили има период от 24 часа да се съобщи на правоохранителните органи, откакто негови последователи му помогнаха да се изплъзне от полицейски арест.

Саакашвили е упрекнат в опит за събаряне на конституционния строй.

Луценко съобщи, че прокуратурата разполага с доказателства, че представител на Саакашвили е получил 500 000 $ от украински предприемачи с връзки с Русия, за финансиране на митинги.

Задържането на Саакашвили породи опасения, че Украйна може би е изправена пред най-острата си политическа рецесия след революцията на Майдана през 2014 година, означи Асошиейтед прес.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР