Мъжете си оставаме деца, независимо колко време минава. Вътрешно ние

...
Мъжете си оставаме деца, независимо колко време минава. Вътрешно ние
Коментари Харесай

Уроците, които мъжете трудно научават в една връзка

Мъжете си оставаме деца, без значение какъв брой време минава. Вътрешно ние сме тези дребни момчета, които желаят да се забавляват, да се състезават и просто да се радват на живота. И може би, по тази причина се учим постепенно и постоянно по-трудния метод. Всички знаете, че няма съвършени хора, само че значимото е, когато сгрешим да се поучим от грешките си. Когато един мъж сгреши и осъзнае постъпката си, той възмъжава. Нека дружно разгледаме, някои от уроците, които мъжете мъчно научават в една връзка.

Не умеем да се вслушваме, когато сме във връзка

Да, факт! Ние сме първоначални, прочувствени и повече се осланяме на инстинктите си. Понякога сме толкоз сигурни в личната си доктрина и справедливост, че даже не слушаме какво ни се приказва насреща. Кимаме с глава и отново продължаваме да държим на своето. Не се замисляме, дали няма парченце истина в това, което ни се споделя в разногласието или диалога. И както споделих, ние сме мъже, постоянно желаеме да водим. Ние сме водачи и следваме вътрешните си импулси. В избрани случаи, просто не може да забележим логичност в непознатите думи и би трябвало да стане по нашия метод. И ето по този начин, сами подкопаваме основите, върху които седим или върху които градим връзките си… Умението да изслушваш и да чуваш, какво се приказва по време на разговор е извънредно значимо. Понякога, с цел да се качим едно равнище нагоре, би трябвало да загърбим егото си и просто да чуем, какво се приказва към нас. В противоположен случай, половинката може ще спре да приказва и единствено ще мълчи, а мълчанието при една жена е най-страшното. То е знак, че тя към този момент обмисля дефинитивно да спре да води монолозите си и да постави край.

Обещанията, които мъжете не извършват

Да обещаеш, след което да не го изпълниш- ето това е доста мъчително за дамите. Мъжете умеем да приказваме, някои даже сме доста по-сладкодумни от други. И ето- постоянно обещаваме, споделяме какво ще създадем или бихме желали да сторим, само че не постоянно се получава по този начин, както желаеме. Само този, който не е виждал тъгата и разочарованието в женските очи, от нарушено мъжко заричане, може да дава думата си с лека ръка. Това е един от сложните уроци, които учим много дълго – да не даваме обещания, които няма или не може да осъществим.

Хората не са движимости

Някои мъже имат мощно развито собственическо възприятие. То от своя страна води до безумно мъчителна ревнивост и куп други главоболия. Те се държат с дамите до себе си като че ли са предмети, като че ли ги имат. Като прибавим и насаденото, от неизвестно къде разбиране, че до момента в който отрупваш дамата с материални богатства, тя ще е постоянно твоя и даже ще ти е длъжна. То това приключва изкривената визия за сходен жанр взаимоотношения. От своя страна, това води до едно илюзорно успокоение, което с времето, кара мъжа да гледа на дамата до себе си, като на даденост и част от декора. Това, че някоя жена е избрала да бъде с избран мъж, не му дава извънредни права над нея. Всички имаме право да управляваме сами ориста си. Ако не ви правят оценка и не се радват, че сте в живота им, имате цялостното право да напуснете тази токсична среда. Както споделих, хората не са предмети, те желаят внимание и отношение. Обикновено, когато това се случи, илюзията е разрушена и мъжът схваща какъв брой доста е сбъркал, само че е прекомерно късно…

Това е една дребна част от уроците, които учим във времето. Жените са известни с това, че устоят доста на болежка – физическа и прочувствена. В живота на всяка дама обаче, идва миг, в който не може да понесе повече неприятното мъжко отношение. И къде умишлено, къде неумишлено дава скъп урок, за цялостен живот. Ние сме като плод на личния си житейски опит и грешките, които вършим. Само по този начин можем да узреем за същинските неща в живота.

Инфо: https://glamgirls.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР