Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат

...
Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на четирима мъже за трафик на мигранти край Плевен

Мъжете са помогнали на 13 души от Афганистан да преминат през територията на България

Повдигнаха обвиняване на четирима мъже за трафик на мигранти край Плевен, оповестиха от прокуратурата.

На 3 февруари в региона на града при извършени съзнателни оперативно-издирвателни мероприятия от чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи са открити четирима мъже, нелегално пренасящи мигранти.

На място са осъществени неотложни първични дейности по следствието - оглед на местопрестъпление и е стартирано следствие. В хода му са събрани задоволително доказателства за това, че мъжете са подпомагали чужденци - 13 души, жители на Афганистан, да преминат през територията на България, в нарушаване на закона, като са целели приемане на имотна полза.

При осъщественото действие лицата са употребявали три леки автомобила с българска регистрация. Установените лица са привлечени в качеството на обвинени, като с разпореждане на наблюдаващия прокурор са арестувани за период до 72 часа.

Внесено е искане по отношение на четиримата да бъде избран непрекъснат арест. С определение на съда на едно от обвинените лица е наложена мярка „ задържане под стража “, на друго - „ домакински арест “, а по повод останалите двама мъже е избрана мярка „ парична гаранция “.

Определените от съда ограничения за неотклонение подлежат на обжалване и следствието по делото продължава под управлението на прокуратурата.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР