Мъжете просто си тръгват с открадната магия за $300 000: Картите за събиране [Актуализация]

...
По време на Gen Con, годишна конвенция за настолни игри,
Коментари Харесай

По време на Gen Con, годишна конвенция за настолни игри, провеждана всяка година в Конгресния център на Индиана, някои крадци избягаха със значително количество магия: The Gathering карти на стойност стотици хиляди долари.

Столичното полицейско управление на Индиана каза на Kotaku, че заподозрените не са идентифицирани и че „случаят остава активен и разследването продължава“. Gen Con не коментира разследването.

Прочетете повече

17-те най-добри игри за PlayStation 5 на Sony

22-те най-добри игри за Nintendo Превключване

Кражбата е извършена на 2 август 2023 г., малко преди събитието действително да бъде отворено за обществеността. Според официалното изявление на полицейското управление на Индиана, заподозрените са „придобили палетен крик, премахнали са един палет с игрални карти и са ги преместили на неизвестно място“. Този единствен палет съдържаше карти на стойност около 300 000 долара, според IMPD. В изявление във Facebook IMPD каза:

В сряда, 2 август 2023 г., в центъра на Индианаполис. Съобщава се, че хората, представляващи интерес, са се сдобили с жак за палети, премахнали са една палета с карти за игри и са ги преместили на неизвестно място. Предполагаемата кражба е станала преди откриването на събитията в центъра на града и докато продавачите са поставяли своите дисплеи по различно време.

По време на събитието първоначално погрешно се смяташе, че картите бяха за Disney Lorcana, която не трябва да бъде пусната на обществеността до по-късно този месец, но вече се продава за значителни суми. С хората, които се редят на опашка в продължение на почти 14 часа, за да получат малко време с Lorcana на Gen Con, това със сигурност беше основна цел.

На 5 август, като подробности на кражбата започна да удря различни търговски обекти и социални медии, Ravensburger, компанията, произвеждаща Disney Lorcana, потвърди, че всичките й запаси от Lorcana са налични и отчетени.

Няколко часа по-късно,. Палетът съдържаше „предимно комплекти Commander Masters и Collector Boosters“, които могат да се продават на дребно за $300 до $400 и обикновено съдържат множество редки и легендарни карти. Поне знаем, че палетът не е съдържал картата с един пръстен от $2 милиона.

Още от Kotaku

Всички големи игри на Pokémon, класирани от най-лошите до най-добрите

Регистрирайте се за бюлетина на Kotaku. За последните новини, Facebook, Twitter и Instagram.

Щракнете тук, за да прочетете цялата статия.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР