Мъжете предпочитат бира, а жените – вино. Това е резултатът

...
Мъжете предпочитат бира, а жените – вино. Това е резултатът
Коментари Харесай

Кой алкохол увеличава процента на телесните мазнини и кой не

Мъжете избират бира, а дамите – вино. Това е резултатът от едно ново английско изследване на тематика Кой тип алкохол въздейства самостоятелно върху масата на мазнините?

Бира, вино или ракия? Отдавна е известно, че спиртна напитка, която съдържа 7 калории на грам, не е изключително благосклонна към фигурата. Но отразява ли се бирата върху % на телесните мазнини по същия метод, както виното и ракията? Английските учени декларират: изрично не! В изследването взели участие 1900 души сред 40 и 79 години.  Освен демографски фактори като възраст, пол или народност те трябвало да посочат информация за метода си на живот, на хранене и навиците си за пиянство на алкохол. 

Злоупотребата с алкохол усилва телесните мазнини

Било открито, че нарасналата консумация на алкохол по принцип е обвързвана с струпване на висцерални мазнини, т.е. оня пласт мастна  тъкан, който обгръща вътрешните органи, и на подкожни мазнини. Но по какво тъкмо бирата се разграничава от останалите типове алкохол?

Консумацията на бира се отразява най-вече на бедрата

Бирата съдържа доста въглехидрати и вследствие на избрани биохимични процеси понижава изразходването на сила, заради което прекомерната й консумация води до нараснал % висцерални мазнини, както и до струпване на тлъстини по бедрата и ханша. Според английското изследване ракията и въобще твърдият алкохол имат сходно влияние. Любителите на вино, без значение дали алено или бяло, печелят от това, че виното не се отразява нито върху висцералните, нито върху подкожните мазнини. Освен това бялото вино усилва плътността на костите, а аленото рядко подготвя към затлъстяване. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР