Мъжете излагат здравето и живота си на риск, избягвайки да

...
Мъжете излагат здравето и живота си на риск, избягвайки да
Коментари Харесай

Мъжете нехаят за здравето си и търсят лекар в последния момент

Мъжете излагат здравето и живота си на риск, заобикаляйки да се оплакват и посещавайки доктор едвам когато положението им стане ”критично ”, сочи английско изследване.
Изследването на здравни клиники " Бупа " е обхванало 2 000 мъже. Резултатите сочат, че 48 % от тях не търсят помощ, в случай че не е безусловно належащо и макар предизвестията на здравните специалисти, че този им метод може да се окаже съдбовен.

Близо половината от представителите на мощния пол не се оплакват от положението си, като 45 % считат, че казусът ще отмине от единствено себе си, заяви " Дарикнюз ".

Над една трета от интервюираните мъже признават, че си мълчат, тъй като са прекомерно обезпокоени. Около половината споделят, че резервират безмълвие, тъй като не желаят да досаждат на близките или да ги тревожат.

Данните от изследването разкриват също, че за осем от 10 мъже е " норма " да понасят заболяване или неразположение, вместо да потърсят помощ.

Тридесет и девет на 100 от мъжете оставят признаците да се влошат дотам, че болката става нетърпима, което не им оставя различен избор, с изключение на да посетят персоналния си доктор.

Над една трета от участниците в изследването признават, че са понасяли положението си в продължение на три седмици, преди да потърсят лекуване, като 27 % са били склонни да чакат още по-дълго.

Над една четвърт от мъжете обаче не крият съжалението си, че не са отишли на обзор скоро откакто са се почувствали зле.

Проучването демонстрира още, че 40 % от мъжете не вървят на профилактични прегледи.

Въпреки акциите, целящи да покачат информираността за рака на простатата, близо една пета от представителите на мощния пол са в незнание по отношение на въпросната жлеза.

Четиридесет на 100 от мъжете признават, че нямат концепция какви са признаците на злокачественото заболяване на простатата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР