Мъже в Русия, които подлежат на военна мобилизация, вече започнаха

...
Мъже в Русия, които подлежат на военна мобилизация, вече започнаха
Коментари Харесай

Руснаци вече получават призовки за армията СНИМКИ


Мъже в Русия, които подлежат на военна готовност, към този момент започнаха да получават повиквателните си. На такава подлежат 300 000 души от запаса, хора с боен опит. В оповестената от Путин готовност няма да вземат участие студенти и наборници. 

Някои към този момент получиха повиквателните си. Те нямат право да напущат обитаемото място, на което обитават. Който откаже да се включи, го грози затвор от 3 години.

Много съветски жители се оповестиха срещу мобилизацията, провеждат митинги, има и арестувани. А билетите за Турция, Армения и Грузия към този момент са изкупени.





Владимир Путин разгласи частична готовност в Русия и заплаши да използва в отбрана на страната си с всички най-модерни оръжия, даже и нуклеарни, Кремъл разгласява на уеб страницата си формалния декрет.

Той гласи следното:

1. Обявяване на частична готовност в Руската федерация, считано от 21 септември 2022 година

2. Привличане на съветски жители на военна работа посредством готовност във въоръжените сили на Руската федерация. Гражданите на Руската федерация, призовани на военна работа в границите на готовност, имат статут на военнослужещи, изпълняващи военна работа във въоръжените сили на Руската федерация по контракт.

3. Да се откри, че равнището на възнаграждение на жителите на Руската федерация, призовани на военна работа посредством готовност във въоръжените сили на Руската федерация, подхожда на равнището на възнаграждение на военнослужещите, изпълняващи военна работа във въоръжените сили на Руската федерация по контракт.

4. Договорите за военна работа, подписани от военнослужещите, не престават да бъдат в действие до края на интервала на частична готовност, с изключение на в случаите, когато военнослужещите са уволнени от военна работа на основанията, посочени в сегашния декрет.

През интервала на частична готовност е допустимо освобождение от военна работа заради възраст, здравословни аргументи и с присъда от съда за отнемане от независимост.

Правителството на Руската федерация би трябвало да: обезпечава финансови средства по време на частичната мобилизация; предприемане на нужните ограничения за облекчаване на потребностите на Въоръжените сили на Руската федерация. 

5. На регионалните шефове е предоставено да обезпечат апела за готовност в размер и периоди, избрани от Министерството на защитата за всяка област.

6. Гражданите, работещи в предприятия от военно-промишления комплекс, получиха право на пролонгация от поканата за готовност.

7. Настоящият декрет влиза в действие от датата на формалното му публикуване
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР