Мъже от Северозападна България, отишли да работят за сезона в

...
Мъже от Северозападна България, отишли да работят за сезона в
Коментари Харесай

Работници наети за сезонна работа в Созопол, твърдят, че са излъгани

Мъже от Северозападна България, отишли да работят за сезона в хотел-ресторант в Созопол, настояват, че са излъгани от работодателя си. Подават сигнал в Инспекцията по труда и до NOVA. Казват, че работили близо два месеца без трудови контракти. След като си поискали парите и не ги получили - пробвали да изоставен, само че били освободени. Мъжете описват, че пристигнали в Созопол при започване на месец май. По сделка трябвало да оказват помощ за довършителните работи до края на месеца, а след това да стартират работа в ресторанта на хотела като готвачи.



Започнахме да оказваме помощ за това нещо, с което се бяхме разбрали с Аделина- собственичката. Първото заричане, че ще отворим на 25 май не се съблюдава. Отворихме на 25 юни. Още един месец закъснение, при което ние продължаваме да вършим общополезен труд, без трудов контракт, описа Иван Любенов.

Уговорката за заплащането на мъжете е била 50 лв. дневно до отваряне на ресторанта. Въпреки това траяли да работят още месец, тъй като очаквали да получават по 100 лв. дневно в кухнята. Част от тях подписват и трудов контракт, само че със задна дата. Други обаче - отхвърлят.

Не го подписах, тъй като не отговаряше на уговореното със собственичката, споделя Кристофър Петков. Скоро той схваща, че договорът му е подписан от някой различен.

Не е същински, подправен е. Аз не съм се подписал на никое място. Тя ме е подписала сама, на коляно, твърди и различен служащ - Митко Илиев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР