Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия в София,

...
Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската армия в София,
Коментари Харесай

Мъжът, разбил плочата на Паметника на Съветската армия: Не съжалявам, нямах избор!

Мъжът, счупил плочата на Паметника на Съветската войска в София, проговори. 61-годишният Светлозар Раянов е безапелационен, че не се срами и не съжалява за постъпката си. Признава обаче, че се опасява, тъй като от през вчерашния ден чете доста крайни мнения по собствен адрес.

„ Мотивира ме моята неотстъпчивост към войната. Мотивира ме речна на Путин, който втвърди тона в тази война, както и дейностите на госпожа Митрофанова, която сервира цветя на този монумент в навечерието на годишнината от войната. Спонтанно взех решение, че би трябвало да направя нещо, да изразя своите оскърбление и отвращение ”, сподели пред камерата на NOVA Светлозар Раянов. Той работи като преводач от немски език.

Решил го непринудено предходната вечер. Казва обаче, че преднамерено не отишъл през нощта, а на идната заран към 9:30 часа. „ Надписът на тази плоча е историческа неистина ”, безапелационен е Раянов. Осъзнава, че това е вандализъм. „ Съжалявам, че се стигна до такава степен да нямам различен честен избор, с изключение на да го направя. Нямах различен избор. Направих го от морални съображения ”, сподели още той пред Нова тв.

След като блъснал с чук плочата се качил в колата си и потеглил към у дома. Разказва, че 10 минути по-късно получил позвъняване от чиновник на Министерство на вътрешните работи. Признал за стореното, тъй като бил сниман от камери. По молба на служителя на реда Раянов се върнал при паметника, с цел да бъде задържан.



 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР