Мъжът с най-големи стъпала в света получи нов сертификат за

...
Мъжът с най-големи стъпала в света получи нов сертификат за
Коментари Харесай

Кой прави обувките на мъжа с най-големи стъпала в света?

Мъжът с най-големи стъпала в света получи нов документ за връх и нови обувки от немски обущар, оповестяват ДПА и уеб сайтът на Книгата на върховете на Гинес.
 
От години Георг Весел, занаятчия от Фреден, Германия, прави големи обувки за младия венецуелец Хейсон Родригес . 22-годишният Родригес за първи път е приет за собственик на стъпала с рекорден размер през 2015 година
El, el hombre de los pies más grandes del mundo, recibe en zapatos especiales talla 68. Lo cuenta la agencia
— dpa internacional (@dpa_noticias) През миналите години ходилата на младия мъж са пораснали и той е подобрил личния си връх. Понастоящем лявото му ходило е дълго 40,55 сантиметра, а лявото - 40,57 сантиметра.
 
Хейсон Родригес за първи път е напуснал родината си, с цел да отпътува за Германия и да получи новия си документ от Книгата на върховете на Гинес - в обущарницата на Георг Весел. Освен удостоверението за усъвършенствания си личен връх, Родригес е получил от майстора и четири нови чифта обувки.
 
Макар да е живият мъж с най-големи стъпала, Хейсон е надалеч от рекордьора на всички времена Робърт Уодлоу (1918-1940). Уодлоу е най-високият човек в историята, а ходилата му са били дълги 47 сантиметра.

Вижте още забавни изключения:

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР